Хората от Приморско са възмутени от градоначалника Димитър Германов, който

...
Хората от Приморско са възмутени от градоначалника Димитър Германов, който
Коментари Харесай

Кметът на Приморско избяга от града насред потопа, спасява караваната си за 85 бона

Хората от Приморско са възмутени от градоначалника Димитър Германов, който избяга позорно от курортния град посред библейския потоп, изсипал се по Южното Черноморие, оставяйки локалните сами да се оправят в изключителната обстановка.

 

За разлика от сътрудника си от Царево Георги Лапчев, а и от останалите кметове на дребни обитаеми места на юг от Бургас, които ефективно участваха и на място координираха спешните екипи, полицията и пожарникарите, Димитър Германов не се появи даже и за минута в Приморско, най-малко с цел да огледа обстановката, да успокои локалните поданици и туристите и да сътвори незабавен щаб за справяне с рисковата обстановка. Оказа се, че той въобще не е бил на работа, макар че въпреки всичко е работен ден, а на всичкото от горната страна имаше особена заплаха бедствието да нанесе съществени вреди и в Приморско. Трагедията подмина курортното градче безусловно на косъм, пороите стопираха малко преди река Ропотамо да излезе от коритото си.

 

Поройните дъждове предизвикаха големи вреди в Приморско и в Китен – част от Южния плаж остана под вода и той беше разграничен на две от водите на придошлата Дяволска река. Трагично е ситуацията и на Северния плаж, където реката отнесе няколко плажни заведения, отдавани чартърен от локалния дерибей и феодал Йордан Христов. Крайбрежните улици на Приморско дълго време бяха на процедура непроходими заради липса на съответна канализация за отклоняване на дъждовните води, както и дългогодишно безгрижие във връзка с включените улуци на жилищни здания и хотели в канализационната система. Така каналите се трансфораха в гейзери и връщаха назад по улици и тротоари големи количества вода.

 

Вследствие на потопа десетки къщи и хотели бяха наводнени, пътят за вилна зона „ Узунджата ” – унищожен и непристъпен, а къмпинг „ Китен “ беше срутен и наводнен в резултат на преливането на река Караагач.

 

За благополучие, бягството на Димитър Германов от Приморско посред бедствието не се усети - десетки доброволци от провеждащия се наоколо офроуд събор се активизираха и помогнаха за извеждането на бедстващи къмпингари и аварирали коли по пътищата. От години жителите на Приморско по този начин или другояче не разчитат за нищо на другоселеца Германов, който съвсем постоянно отсъства, и са привикнали да се оправят сами с несгодите.

 

Отсъствието на Германов, който кара последната си 12-а година като кмет на Приморско, не е вест за локалните поданици. Градоначалникът в никакъв случай не е живял в града, а избира да пътува до кметството в Приморско или от Бургас, където населява необятен апартамент в идеалния център или от родното село на жена си Ясна поляна. Обикновено Германов идва на работа малко след 9 ч. сутринта и си потегля преди 16 ч., само че това лято е засичан от дъжд на вятър в кабинета си.

Като характерен служител, в събота и неделя в никакъв случай не стои в града, който ръководи.

 

Бягството му посред потопа въпреки всичко има своето пояснение – Германов е провел избавителна акция за своята първокласна каравана на къмпинг „ Градина “, изплашен, че река Ропотамо може да отнесе преносимия му дом на приблизителна стойност 85 000 лева

 

За благополучие, Димитър Германов повече няма да бъде претендент за кмет на Приморко. След 12-годишно царуване той е изгубил поддръжката на ГЕРБ. Като предстоящ градоначалник на Приморско се сочи 40-годишният Иван Гайков – локален гражданин, приключил в Америка, с над 10-годишен опит в администрацията, напуснал общината преди година и половина след спор с Германов, обвързван с съответното разчистване на плажовете. В Приморско разправят, че Германов се изпокарал с Гайков поради желанието на отговорника по озеленяването и чистотата в Приморско да бъде основан общински екип, който да принуждава посредством налагане на санкции плажните концесионери да почистват по-добре стопанисваните от тях линии.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Приморско потоп бягство кмет градоначалник Димитър Германов ГЕРБ Иван Гайков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР