Хората от Първо управление на Държавна сигурност нямаха поглед върху

...
Хората от Първо управление на Държавна сигурност нямаха поглед върху
Коментари Харесай

Димитър Иванов: Генерал Любен Гоцев бе паркетен генерал

Хората от Първо ръководство на Държавна сигурност нямаха взор върху тези неща в страната, в този смисъл военачалник Любен Гоцев беше един паркетен военачалник. Това разгласи в „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS Димитър Иванов, шеф на Шести отдел на Шесто ръководство на Държавна сигурност във връзка факторите, повлияли на икономическите промени в страната след 10 ноември 1989 година

„ Към всяко отраслово министерство имаше офицер от Държавна сигурност, под прикритие, който работеше като чиновник, само че работата му беше следи. Той не беше елементарен чиновник, а офицер от икономическото контраразузнаване ", изясни той настоящата система в Народна република България.

Димитър Иванов, който е лекар на икономическите науки и професор по национална сигурност и водачество, добави, че всички тези офицери, работили в министерствата, където се оперира с огромни средства от забележителен стокооборот, са докладвали на съответните служби. Оттам информацията се е събирала и анализирала, отивала е към Държавна сигурност, по-късно в Министерство на вътрешните работи и най-после към партийното управление. А настрана от това е имало инспектори, които единствено с това са се занимавали.

" Контролните системи се дублираха, три-четири, една над друга ", добави още Иванов. Tой посочи, че и преди, и в този момент корупцията е по върховете на властта, по управническите етажи. Но тогава не е било дефинирано като корупция, а като " персонално облагодетелстване " и съпътстващото го " морално разлагане ".

Димитър Иванов призна, че е имало случаи, когато са му звънели по телефона, с цел да не се занимава с несъмнено дело или човек с уверението, че това не е негова работа, само че противоположното е било със случая " Тексим ", когато са му " предложили " да се заеме с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР