Хората напускат работата си по различни причини, но най-често това

...
Хората напускат работата си по различни причини, но най-често това
Коментари Харесай

9 признака, че е време да сменяте работата

Хората напущат работата си по разнообразни аргументи, само че най-често това се дължи на искане на служителя или работодателя заради прекомерно огромни условия или упования, поради прегаряне. И когато всеки работен ден е по-скоро мъчение, това е сигурен знак, че е нужна смяна на ситуацията. Ето някои постоянно срещани признаци, съгласно huffpost.com,че е време да започнете да мислите за търсене на нова професионална реализация.

Подценени сте

Ниските заплати са главната причина хората да решат да се откажат от работата си, съгласно към една анкета на PayScale измежду 38 000 респонденти.

Заплащането би трябвало да подхождат на нашия професионален принос и когато не е, ние се усещаме подценени и неудовлетворени.

Ако сте уверени, че не би трябвало да очаквате нарастване в близко бъдеще на актуалната си позиция, експертите съветват да се свържете с другари и сътрудници за съвет и помощ. Може би те ще ви предложат работа, която може да ви подхожда или друго решение на вашия проблем.

Колкото по-дълго стоите в тази позиция, толкоз по-вероятно самичък да започнете да се подценявате. На този декор самочувствието ви може да спадне и вие ще започнете да се възприемате по този начин, както мениджърът или компанията ви виждат.

А това несъмнено ще повлияе отрицателно на цялостното разбиране на вашите качества, професионална кариера и развиване.
 Снимка 490852
 

Твърде доста се чака от вас

Когато дадена компания има вяра, че служителят би трябвало да е разполагаем непрекъснато, това е знак, че тя не е загрижена за благосъстоянието на чиновниците и поддържа просвета на нездравословен работохолизъм. В този случай е належащо да измененията мястото на работа допустимо най-скоро.

Лидерите са доста по-заинтересовани от това да обслужвате компанията, в сравнение с да се чувствате пълноценна част от компанията.Този ​​тип организация е доста рискова, тъй като те постоянно оставят чиновниците без никакъв тласък за развиване. След дълъг интервал на работа при такива условия може да бъде мъчно за чиновник да направи идната стъпка и да си откри нова работа.

Работата лишава прекалено много от вашата сила

Прегарянето е положение на продължителен стрес на работното място, което води до отчуждение и цинично непродуктивно отношение към осъществяваната активност.

В резултат на това през цялата седмица хората мислят единствено за уикенда, с цел да се отъркват просто от работата и работно си място.

За да определите дали прегарянето е обвързвано с вашата работата, би трябвало да наблюдавате честотата и повода завъзниквавето на сходни признаци.

Вие сте под стрес

Ако страдате от бодърствуване, мускулни болки, мигрена и други признаци на стрес, това евентуално са признаци, че работата ви е " токсична ". Експертите по организационно държание са уверени, че преумората, неналичието на самостоятелност и икономическата неустановеност могат да основат нездравословна работна среда, от която би трябвало да се отървете, вместо да се пробвате да се справите със обстановката.

Когато сте подложени на мощен стрес, може да е мъчно да вземем рационални решения: обърнете към експерт, който да реши вашите проблеми и благоприятни условия.

Работата ви кара да се чувствате непрекъснато тъжни

Ако сте стигнали до стадия, когато ви е боязън или ви е тъжно да отидете в офиса, би трябвало незабавно да промените мястото на работа. Въпреки че работата ви може да не е единствената причина за това положение, нито едно от тях не си коства да рискувате здравия си разсъдък и психическото благоденствие.

Не можете да бъдете себе си

Необходимостта да се преструвате непрекъснато на някой различен, с цел да имате триумф в работата, може да се отрази отрицателно на вашето психологично здраве.

Ако чувствате нужда непрекъснато да коригирате държанието си, за получите утвърждение от шефа си, това не е почтено по отношение на вашата същина и професионалните ви качества, считат експертите.

Не можете да давате 100%, в случай че не сте това, което сте. Има доста компании, които възприемат характерността и откритостта на своите чиновници като техен огромен плюс.
 Снимка 455514
 

Отегчени сте

Ученето ни държи стимулирани и неналичието му постоянно е знак, че сте надраснали работата си. Дейност, която не ви разрешава да почувствате личния си професионален и персонален напредък, единствено провокира досада.

Ако чувствате, че вършиме едно и също нещо всеки ден, това може да е знак, че е време да продължите напред.

Мечтаете за промяна на активността

Ако сте мощно запалени по нещо, което не е обвързвано с актуалната ви позиция, евентуално сте подготвени за огромна смяна в специалността.

Един от значимите признаци е възприятието за неувереност по отношение на сегашната си активност и когато започнете да се интересувате и изследвате разнообразни области за нова кариерна посока, това нормално е сигнал, че сте узрели и за смяна на работата.
 Снимка 475249
 

Изпитвате безпокойствие

Слушай себе си. Ако имате възприятието, че нещо не е наред, непрекъснато или постоянно изпитвате безпокойство в съществуващата професионална обстановка, това значи, че би трябвало да помислите за смяна. Трябва да се успокоите и трезво да се запитате: " Каква е идната стъпка? "

Претеглете плюсовете и минусите, с цел да видите дали напускането е верният ход. Оценете прочувственото си положение и до каква степен то се дължи на професионалната сфера.

Разбира се, множеството хора не харесват работата си, само че нормално тя има и хубави аспекти. Това може да са сътрудници, офис или благоприятни условия за кариера в компанията. Но когато се чувствате неловко през множеството време на работното място, може да е време да си тръгнете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР