Хората, които търсят в Гугъл (Google) по ключовата дума депресия,

...
Хората, които търсят в Гугъл (Google) по ключовата дума депресия,
Коментари Харесай

"Гугъл" ще приканва търсещите "депресия" да се тестват за психичното заболяване

Хората, които търсят в " Google " (Google) по основната дума " меланхолия ", скоро ще бъдат подканвани да попълнят въпросник, с цел да открият дали страдат от психологичното заболяване.

Най-голямата търсачка си партнира с Американския алианс по психологични заболявания, с цел да популяризира плана, който сега е единствено за потребителите от Съединени американски щати, оповестява Би Би Си.

Хората, които търсят информация за меланхолия, ще виждат бутон " Проверете дали имате клинична меланхолия ". Достатъчно ще бъде да го последват, с цел да могат да създадат анонимно тест за положението си – равнище на депресията и нужда от оценка от експерт. Инструментът PHQ-9 (The Patient Health Questionnaire-9) включва девет въпроса, да вземем за пример какъв брой постоянно проявявате " най-малък интерес или наслаждение от правенето на неща " или какъв брой постоянно " имате компликация с концентрирането върху неща като четене на вестник или гледане на телевизия ". Различни проучвания са показали, че инструментът е бърз и благонадежден метод да се дефинират тъкмо признаците на клиничната меланхолия.

Инструментът може да е потребен, като бързо насочи хората, че е належащо да потърсят помощ. От алианса обаче предизвестяват, че той не е предопределен да слага медицински диагнози и не трябва да се преглежда като сурогат на квалифицираната помощ.

От " Google " са коментирали пред " Файненшъл таймс ", че в случай че даден човек попълни теста, отговорите му няма да бъдат съхранявани от компанията и към него няма да бъде насочвана реклама по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР