Хората, които постоянно са на някакъв режим за хранене и

...
Хората, които постоянно са на някакъв режим за хранене и
Коментари Харесай

Умна чиния ще брои погълнатите калории

Хората, които непрекъснато са на някакъв режим за хранене и считат всяка калория, която поставят в чинията си, към този момент ще могат да се откажат от този табиет, тъй като в действителност чинията ще прави това вместо тях. Учени сътвориха нова интелигентна паница, която ще може да брои калориите, които сте погълнали.

Наречена е SmartPlate и има три отделения и в действителност доста наподобява на пластмасова и елементарна паница. В нея има три напълно дребни цифрови камери – ситуирани са в стените й.

Тези камери употребяват логаритъм, посредством който могат да разпознават предмети и по този метод разпознават каква е храната, която е поставена във всяко от трите отделения.

Модерната и интелигентна паница има в себе си и вградени датчици за тегло, прецизират основателите й. Благодарение на всичко това, интелигентната паница ще може да се свързва с онлайн база данни, посредством която се пресмята и каква е калорийната стойност на храната, която е поставена в нея.

Създателите на неповторимата паница даже настояват, че датчиците и камерите в нея са толкоз прецизни, че чинията може да разграничи филия бял от филия черен самун. Получената информация се предава към мобилно приложение на смарт телефона на притежателя на неповторимата паница.

 Чинии

Интересната умна паница не е първото откритие на учени за преброяване на калории. Има устройства, които могат да създадат разбор на молекулярния състав на веществата и да дават нужната информация за хранителната им стойност.

А други джаджи могат да разпознават храната благодарение на лазерен спектрометър. Американска компания е изобретила и микровълнова печка, която пресмята калориите в блюдото, което сте пъхнали в нея.

Създателите на Smart Plate са безапелационни, че тяхната концепция е най-удобна и истинска, тъй като чинията се употребява със своето главно предопределение и брои калории без потребността от друго устройство.

На този стадий основателите на чинията са почнали акция за финансиране на забавния си план – в случай че акцията има стремежи триумф, доставките на умната паница ще стартират още през 2016 година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР