Хората, които не са си поставили ваксина, са два пъти

...
Хората, които не са си поставили ваксина, са два пъти
Коментари Харесай

Ето кой може да се зарази по-лесно от ковид за втори път

Хората, които не са си сложили ваксина, са два пъти по-застрашени от наново заразяване с COVID-19 от изцяло имунизираните, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на американско проучване.

Според американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите изводите от проучването удостоверяват, че "всички могат да се имунизират, в случай че нямат противопоказания, какъвто и да е статутът им за предходно заразяване със SARS-CoV-2 ", вируса, пораждащ COVID-19.

Американското проучване е обхванало 246 души от Кентъки, инфектирани наново с вируса през май и юни тази година, откакто са преболедували от COVID-19 през 2020 година. Сравнението е направено с 492 души от контролна група по пол, възраст и дата на позитивен тест.

Според резултатите неимунизираните са 2,34 пъти по-застрашени от повторна болест спрямо изцяло ваксинираните с продуктите на "Пфайзер ", "Модерна " или "Джонсън и Джонсън ".

Специалистите още не могат да дефинират какъв брой тъкмо продължава имунитетът след заразяване и дали той се трансформира с новите разновидности.

Лабораторни проучвания демонстрираха, че кръвни проби от хора, заразили се с истинския вид на вируса от Ухан, реагират едва на разновидността Бета, разпознат в Южна Африка.

Едно от рестриктивните мерки на това проучване е, че е осъществено преди появяването на разновидността Делта, който към този момент стана доминиращ в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР