Хората, които не са финансово грамотни, трябва да си зададат

...
Хората, които не са финансово грамотни, трябва да си зададат
Коментари Харесай

Асен Василев с признание за Nexo, не вижда проблем в парите им

Хората, които не са финансово грамотни, би трябвало да си зададат два въпроса, по отношение на Nexo - " Ощетени ли са персонално, ощетен ли е държавният бюджет и обществените финанси в някаква степен. Ако нито едното не е ощетено, това е частно-правен спор, където прокуратурата би трябвало да си свърши работата, в случай че някой е ощетил някого. Коментарът във връзка аферата Nexo направи пред Дарик съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Той уточни, че са ревизирали дали имат дарения от Nexo. " Ние проверихме, нямаме дарения получавани от " Nexo ", само че даже и да имаме, не виждам проблем в това ", уточни Василев.
-->
Той приказва за идното връчване на третия мандат и какво следва по-късно.

Добре за България е да има кабинет, само че това, което ни се предлага, е една нова кръгла маса – партиите, които са докарали страната ни до това положение, да седнат, да им се даде една индулгенция на правилото „ ние вас няма да ви гоним, ” след което да се употребяват новите партии, които желаят страната да тръгне по нов път, с цел да се изперат старите.

По думите на Василев Политическа партия би подкрепила държавно управление, което ясно ще съобщи и ще направи същинска правосъдна промяна, тъй че който е нарушил закона, да отива в пандиза. Ако обаче има такова държавно управление, ГЕРБ ще намерят причина да не го поддържат, безапелационен бе съпредседателят на Политическа партия.

Трябва да се запитаме кое е добре за България – да, добре е да има кабинет, тъй като без него няма по какъв начин да влезем в Еврозоната, в Шенген, както и да свършим редица належащи промени. Другият въпрос обаче е какво ни се предлага като опция. Дали е по-добре да влезем в един коловоз на реплика или е по-добре да минем през малко болежка, само че да се почистим един път вечно? Според е по-добре да създадем второто ”, безапелационен е Асен Василев.

Той добави, че инерцията на Промяната не е унищожена.

„ Тя щеше да бъде унищожена, в случай че бяхме разрешили да се откраднат едни пари от пътното строителство. Това, което стана ясно след четворната коалиция, е че ние този компромис да се договорим с предходните няма да го създадем. Това е моментът, в който се активизираха всички сили, които печелеха от съществуващия модел, а те не са малко – стопански ползи, канали на оръжие, канали на дрога, внасяне на храни с пестициди – всички тези хора се почувстваха застрашени и се активизираха ”, напомни още Василев пред Дарик.

За него ГЕРБ сега могат да образуват болшинство, както са образували при избора на ръководител на Народното събрание. С първия мандат обаче те не са поискали да образуват такова болшинство, а повода за това е била единствено една – това болшинство е доста нелицеприятно и недопустимо за обществото.

„ Това, което стана ясно на всички жители, е че този път няма да е бърз, няма да е елементарен, ще отнеме време, доста старания и всеки от нас ще би трябвало да даде нещо в тази битка ”, сподели още Василев.

Асен Василев бе безапелационен, че би трябвало да преценим дали сме подготвени да се борим за това България да стане една по-добра страна или сме подготвени да се примирим.

„ Имам един обичан откъс, приписван на Данте, макар че не е открит в неговите ръкописи – че във времена на морална рецесия най-горещите места в пъкъла са непокътнати за тези, които са неутрални. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР