Хората, които четат книги често, показват значително по-добра памет и

...
Хората, които четат книги често, показват значително по-добра памет и
Коментари Харесай

Големите ползи от четенето преди лягане

Хората, които четат книги постоянно, демонстрират доста по-добра памет и умствени качества във всички етапи от живота си. Те са по-добри обществени оратори, мислители и съгласно някои проучвания, като цяло се трансформират в по-добри хора. Литературата усилва емпатията и усъвършенства способността да проумяваме ситуацията на другия, да търсим корените на държанието му. 

Ако четем преди лягане, може да си помогнем да се оправим със безсънието, показва американският уебсайт Vanwinkles, представен от Business Insider. Изследване на университета на Съсекс, Англия, от 2009 година демонстрира резултати, съгласно които единствено 6 минути четене преди лягане могат да понижат равнищата на напрежението до 68% (което е по-релаксиращо даже от чаша чай или успокояваща музика). Четенето на романи почиства мислите от всекидневието и приготвя тялото за сън. 

Проучването е формирано от психолога доктор Дейвид Луис. Той споделя, че книгата преди лягане е доста повече от просто средство за разпръскване. Тя засилва въображението. Това, според него, дава опция на читателя " да премине в друга форма на схващане ". И няма значение какъв тъкмо е романът - любовен, приказен или различен. Важното е той да е доста забавен на индивида и изцяло да го гълтам посредством протичащото се с героите му. Защото когато мозъкът се ангажира със свят, построен от думи. напрежението се изпарява и тялото стартира да се отпуска. Това ни подготвя за съня - най-лечебното средство за възобновяване на силите. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР