Хората живеят в среда, напомняща бандитските 90-те години и в

...
Хората живеят в среда, напомняща бандитските 90-те години и в
Коментари Харесай

Харалан Александров с тежка присъда! Какво чака България

" Хората живеят в среда, напомняща бандитските 90-те години и в обедняване, до момента в който политиците буйстват и се държат като неудачници ", сподели пред радио " Фокус " общественият антрополог Харалан Александров в коментар по тематиката по какъв начин оцеляват българите, до момента в който политиците се лутат в своята невъзможност. " Днес гледах националното заседание с отвращение. Виждам комплицирани безпомощни хора, които вилнеят в Народното събрание. Поведението на политиците мощно деморализира и отвращава. Оттеглянето на обществото от политиката е здравословно за самите хора, които все по-малко гласоподават да вземем за пример, само че това е неприятна вест за представителната народна власт ", сподели общественият антрополог.

В това неспокойно време на възходяща инфлация и неустановеност, хората стартират да се отхвърлят от първокласното ползване. Първо стопират да вървят на СПА, понижават пътуванията в чужбина и ходенето по заведения за хранене. Спират да си купуват нови неща. Започват да си вършат икономични бюджети, само че това не е злополука, просто всички осъзнават, че е завършил интервалът на благополучие, изключително след катаклизмите в ръководството на страната през последните две години, излиза наяве от думите на Александров.
-->
" Хората от ден на ден се изключват от това, което се случва. Това ги разтревожва, а не ги успокоява - все едно да изключиш тв приемника, с цел да не гледаш обезпокоителен филм. Активни остават твърдите ядра на партиите и политическите агитки, които са пристрастени към политиката по нездравословен метод - висят по мрежите, хейтят се и се отдават на дилетантска политология. Българския политически живот няма здрава структура и оттедеглянето за хората е здравословно ", добави Харалан Александров.

От разбора му стана ясно,че хората не могат да се опасяват от доста неща едновременно. Те избират от какво да се опасяват - сега това е войната от една страна, а от друга е обедняването и популярност Богу, че към момента не губят работата си, макар рецесията от две години и липса на обикновено ръководство, стана ясно от разбора на антрополога.

" Има доста хора, които живеят от бюджета на страната и тези хора са в неволя, защото страната зацикля от ден на ден. Има и растеж на престъпността - гонки, престрелки, умират служители на реда, връщаме се в 90-те години. Хората скоро ще стартират да поставят решетки на прозорците ", добави АлександровСпоред него политиците, от своя страна, въпреки всичко си дават сметка в някаква степен какво става, само че те нямат потенциал да преработят сложността на днешния свят и не може да изтече от тях свястно държание.

Според него 49-ият парламент ще бъде същият като този - буйстващи политици, които понякога ще се прочистват от радикалните популисти, които изтекоха при предходния парламент - като Мая Манолова и Има Такъв Народ. " Тези процеси ще продължат, до момента в който обществото се пречисти и мътната вода премине. Тези процеси директно ни засягат, само че ние не се приспособяваме, а полудяваме. Вместо да се обърнем на открито, ние използваме външните събития, с цел да разчистваме свои вътрешни сметки ", добави общественият антрополог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР