Хора от Консервативната партия на Великобритания поискаха от премиера на

...
Хора от Консервативната партия на Великобритания поискаха от премиера на
Коментари Харесай

Поискаха Тереза Мей да разкрие сумата по „сметката за развода“


Хора от Консервативната партия на Англия желаеха от премиера на страната Тереза Мей да разкрие каква ще бъда сумата, която Англия ще заплати за излизането си от Европейския съюз, позната в английските медии като „ сметката за развода “.

Призивите идват откакто тази седмица се появиха клюки, съгласно които сумата за Брекзит доближава до 40 или 50 милиарда паунда, написа английското издание Independent. Това се случва единствено ден преди Мей да дойде в Брюксел за среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на която двамата би трябвало да реализират авансово единодушие по някои от по-важните условия за отдръпване на Лондон от Съюза, измежду които са „ сметката за развода “, границата на Англия с Република Ирландия и правата на европейските жители на територията на Обединеното кралство. Сред хората, опитващи се да окажат напън над Тереза Мей е Майкъл Хезелтайн, някогашен вицепремиер и някогашен водач на Консервативната партия, някои народните представители и някогашни министри. 

Вестникът напомня, че по-рано Юнкер дефинира плануваната за четвърти декември среща като нужна с цел да се разбере дали в действителност има прогрес по Брекзит. Ако ръководителят на Европейския съвет реши след диалозите с Мей, че Англия е постигнала напредък по най-важните въпроси от съглашението, той ще предложи на съвета бъде сложено началото на договаряния по отношение на комерсиално съглашение с Лондон, нещо, което Англия от дълго време желае./ Блиц
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР