Хора и животни са евакуирани в няколко радомирски селаза, сегнати

...
Хора и животни са евакуирани в няколко радомирски селаза, сегнати
Коментари Харесай

Хора и животни са евакуирани в няколко радомирски села

Хора и животни са евакуирани в няколко радомирски селаза, сегнати селата Негованци, Беланица, Кленовик и Извор. Евакуирани са 4 фамилии и 30 селскостопански животни. Наводнени са дворовете и мазетата, като тук-там в по-ниските региони при къщите водата доближава до 1 метър от равнището на дворното пространство, оповестява Българска национална телевизия. На място е кметът на общината и на екипите по одводняване.

Няма застрашени хора, ситуацията след преваляванията е под непрестанен надзор, пожарни екипи работят за отводняване, оповестява Министерство на вътрешните работи.

 Кризисна обстановка поради дъждовете, само че нямаме починали и потърпевши Обновена
Кризисна обстановка поради дъждовете, само че нямаме починали и потърпевши

143 сигнала за денонощие са подадени поради изобилните дъждове

Кюстендил: В региона на терен работят екипите на ПБЗН досега са реагирали на 7 сигнала за наводнени изби и пътна инфраструктура. Най-тежко остава ситуацията в с. Гърляно, където от 8 часа е оповестено отчасти бедствено състояние. Река Бистрица при с. Гърляно е с нараснало водно равнище.

В с. Ваксево, община Невестино река Елешница е заляла шест двора на къщи. Опасност има за приземния етаж на една къща. Привлечена е тежка техника от с. Невестино която пътува към с. Ваксево за ограничение прилива на реката към къщите.

 Бедствено състояние в кюстендилското село Гърляно поради дъждовете
Бедствено състояние в кюстендилското село Гърляно поради дъждовете

Няма ток, река Бистрица излезе от коритото си...

Екипи на пожарната са евакуирали двама души от къща в град Дупница - повода е срутила се подпорна стена на р. Отовица.

В Перник и Радомир са постъпили голям брой сигнали за наводнения по пътната инфраструктура и в изби. На терен работят 7 екипа на ПБЗН - 2 в Радомир и 5 - в Перник. Няма застрашени хора.

На територията на област Перник са отработени над 30 сигнала и е осъществено отводняване на учебни изби и избени пространства на частни домове. В село Негованци са наводнени 6 къщи в ниската част на обитаемото място. От тях е евакуирано семейство, което е настанено при родственици. Причината за наводнението е огромния водосбор от Колош планина над селото.

В София, СДПБЗН все още са получени над 150 сигнала за наводнена пътна инфраструктура, изби и избени пространства . На терен работят 12 екипа. Няма застрашени хора. В областите с продължаващи превалявания продължава наблюдението на водоемите.

 Заради дъждовете и разливи е затруднена ситуацията в столицата Обновена
Заради дъждовете и разливи е затруднена ситуацията в столицата

Повишени са равнищата на всички реки на територията на общината, изясни Фандъкова

В Перник бент. " Студена " е със свободен размер 13 736 000 л. на куб. м, наличният размер в язовира е 11 464 000 л на куб.м. Средният приток за последните 24 часа е 10 842 л/с. Средната стойност на падналите превалявания на територията на язовир " Студена " е 60 л в секунда. По подадени данни от регионалния и общинските дежурни по сигурност, има регистрирани сигнали за изключителни обстановки на територията на общините Перник и Радомир. Останалите общини са подали безапелационна информация, че няма излизане на вода от речните корита.

В община Перник има подадени сигнали за завиряване и неспособност за оттичане на водата на ул. " Рашо Димитров " . Екип на РД ПБЗН ще отводни региона, след което ще бъдат почистени шахтите, с цел да се обезпечи естественото им действие.

Областният шеф предизвестява водачите на моторни транспортни средства, движещи се на скоростната автомагистрала в региона към Централната автогара на Перник, да се движат с нараснало внимание и ниска скорост. Причината за това е завиряване от стичащите се води на ул. " Софийско шосе ".

В региона на кв. " Бела вода " има записано излизане на р. Струма от речното, корито заради което са заляти аграрни земи. На място незабавно е изпратена техника, която да обезпечи дренирането на терена. На територията на общината няма данни за потърпевши хора.

Частично бедствено състояние в Кюстендилското село Гърляно. Заради високото равнище на реката се е наложила евакуацията на десетки хора , оповестява Нова ТВ. Реката в село Гърляно бушува цяла нощ. Само за няколко часа река " Бистрица " излиза два пъти от коритото си. По пътя си събаря електрически дирек и няколко дървета. Минава заплашително през къщите на 50 души.

Десетки хора, живеещи по поречието на реката, са евакуирани. Рано сутринта беше призован спешен щаб и оповестено отчасти бедствено състояние. Тежка техника продължава да укрепва коритото на реката.

През цялата нощ продължи наблюдението на реката в Берковица. Там са паднали близо 100 литра на квадратен метър за миналите 48 часа. Река " Берковска " е покачила равнището си с няколко сантиметра, само че няма сигнали за наводнени къщи или заплаха от преливане. Екипи на общината наблюдават непрекъснато равнището на реката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР