Хонконг покани Coinbase и други компании от сектора на дигиталните

...
Хонконг покани Coinbase и други компании от сектора на дигиталните
Коментари Харесай

Хонконг отваря обятия за Coinbase и крипто компании на фона на регулаторния натиск от САЩ

Хонконг предложения Coinbase и други компании от бранша на цифровите активи да обмислят разширение на активността си в района.

Джони Н, член на Законодателния съвет на Хонконг, изрази подготвеност да спомага на тези компании при преместването им и кандидатстването за публични платформи за търговия, наблягайки, че е разполагаем за всякаква нужна поддръжка.

Това предложение идва след неотдавнашните правосъдни каузи, заведени от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) против огромни крипто тържища, в това число Binance и Coinbase.

SEC упрекна Coinbase в нарушавания на разпоредбите за скъпи бумаги и липса на регистрация като брокер-дилър, до момента в който Binance е изправена пред обвинявания в голям брой нарушавания.

Докато регулаторният напън в Съединените щати се ускорява, Хонконг подхваща ограничения за основаване на по-благоприятна среда за крипто промишлеността.

Според отчет на Nikkei, Хонконг е почнал развой на лицензиране посредством Комисията за скъпи бумаги и фючърси (SFC), с цел да улесни платформите за търговия и тържищата, като възнамерява да позволи търговията на дребно с цифрови активи по-късно тази година.

От 2018 година насам Хонконг ограничи потреблението на криптовалути до институционални вложители и експерти. Джулия Леунг, основен изпълнителен шеф на Комисията по скъпи бумаги и фючърси на Хонконг, акцентира, че тяхната цялостна регулаторна рамка за виртуалните активи следва правилото за отнасяне на сходни бизнеси със сходни опасности по едни и същи правила.

Целта е да се обезпечи постоянна отбрана на вложителите и дейно ръководство на основните опасности, като се подтиква устойчивото развиване на промишлеността и се поддържат нововъведенията.

Според отчета повече от 80 сдружения към този момент са показали интерес към приемане на лиценз според новата регулаторна рамка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР