Honda Motor изтегля повече от 4,5 милиона автомобила поради дефект

...
Honda Motor изтегля повече от 4,5 милиона автомобила поради дефект
Коментари Харесай

Honda изтегля милиони коли по целия свят

Honda Motor изтегля повече от 4,5 милиона автомобила заради недостатък на горивната помпа, който може да усили риска от щета на мотора или прекъсване по време на придвижване, оповестяват международните организации.

Първоначално информацията беше единствено за 2,5 млн. наранени коли в Съединени американски щати.

Според документите, оповестени от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA,) подробност, влаган в колите Acura и Honda от 2017 до 2020 година, е погрешно формован. Това основава риск от дисторция, която може да повреди цялата горивна помпа.
 Toyota изтегля над 1 млн. коли по целия свят поради въздушните възглавници
Toyota изтегля над 1 млн. коли по света поради рисков проблем - кои са моделите

Втората неприятна вест за производителя в границите на седмица удари и по цената на акциите му

Honda твърди, че досега не е получила никакви известия за произшествия или пострадвания, свързани с този проблем. В същото време, над 4000 гаранционни ремонта са се наложили точно поради дефекта.

Автомобилният производител разгласи, че ще размени гратис горивните помпи за всички наранени коли, като първата партида уведомителни писма за притежателите ще бъде изпратена през февруари. Причината - няма задоволително налични елементи, с цел да стартира всеобща замяна незабавно.
 Проваленият проект на Honda за наличен електрически автомобил
Проваленият проект на Honda за наличен електрически автомобил

Разходите на компанията възлизат на над $800 милиона

Става дума за разнообразни модификации на Honda Accord, Civic, Clarity, CR-V, HR-V и ред други, както и модели на Acura.

По-рано тази седмица NHTSA и Honda оповестиха и изтеглянето на повече от 106 000 хибридни автомобила CR-V от интервала 2020-2022 година заради риск от късо съединяване или прегряване при злополука.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР