Honda и LG потвърдиха слуховете за партньорство между двете компании

...
Honda и LG потвърдиха слуховете за партньорство между двете компании
Коментари Харесай

Honda и LG сключиха договор за 4.4 милиарда евро

Honda и LG потвърдиха слуховете за партньорство сред двете компании и публично оповестиха съдействие, изразяващо се в построяването на нов цех за батерийни съставни елементи в Съединени американски щати. Сделката е на стойност от към 4.4 милиарда евро и ще бъде осъществена до края на тази година, до момента в който стартирането на градежа би трябвало да стартира през 2023 година.

Фабриката би трябвало да проработи публично през 2025 година и да създава литиево-йонни акумулатори. Те ще се създават особено за електрическите модели на Honda и Acura за американския пазар, с цел да подсигурят производството на коли на ток. В задачите на двата марката включва произвеждане на акумулатори с годишен потенциал от 40гВч.

`Honda

Honda към този момент удостовери, че създава три разнообразни платформи планувани особено за електрически автомобили, които ще можем да открием в 30 нови модела, които ще се появят на пазара до 2030 година. Първите от тях евентуално ще забележим през 2026 година, а до края на десетилетието от Honda считат да доближат произвеждане от 750 до 800 хиляди електрическия автомобил годишно единствено за Северна Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР