Холивудските филми и научнофантастичните романи често подкрепят вярата, че извънземните

...
Холивудските филми и научнофантастичните романи често подкрепят вярата, че извънземните
Коментари Харесай

Как изглеждат извънземните от научна гледна точка?

Холивудските филми и научнофантастичните романи постоянно поддържат вярата, че извънземните са ни напълно непознати, сходни на чудовища създания. Но ново проучване счита, че ние имаме доста повече общо с пришълците, в сравнение с сме считали.

В проучването, оповестено в изданието International Journal of Astrobiology, учените от Оксфорд за първи път показват по какъв начин може да се употребява еволюционната доктрина за проучване на вероятния образ на извънземните и проучването на тяхното държание.

Изследователите са на мнение, че непознатите форми на живот може да са образувани от същите процеси и механизми, които са повлияли на хората – да вземем за пример естествения тим. Според теорията формите на непознат живот също са подложени на натурален тим и измежду тях, както и на Земята, оцеляват най-приспособените.

Сам Левин от катедрата по зоология в Оксфорд споделя: „ В нашата публикация сме предложили различен метод към хипотетичната астробиология, т.е. употребявали сме еволюционната доктрина за основаване на форми, които са изцяло самостоятелни от земните условия. Това е потребен метод, защото теоретичните модели от подобен жанр може да се ползват към силициеви форми на живот, извънземни без ДНК или дишащи азот. “

Използвайки концепцията за извънземен натурален тим, учените съумели да моделират вероятната извънземна еволюция и да прегледат въпроса за това, по какъв начин комплицираните форми на живот може да са се появили на други планети.

Видовата трудност на Земята се е появила вследствие на няколко базови прехода. Един от тези преходи се е случил, когато група обособени организми е еволюирала в по-висш организъм – когато клетките са станали многоклетъчни организми. Както теорията, по този начин и емпиричните данни допускат, че за подобен преход са нужни рискови условия.

В публикацията има и съответни инструкции за вероятния биологичен образ на многоклетъчните форми на живот, а учените вършат догадки по какъв начин могат да наподобяват те.

 © University of Oxford © University of Oxford

„ Все още не можем да кажем дали извънземните вървят на два крайници и имат ли огромни зелени очи. Но считаме, че еволюционната доктрина ни дава неповторим спомагателен инструмент, с цел да се опитаме да разберем по какъв начин наподобяват пришълците – прибавя Сам Левин. – Казвайки, че извънземните форми на живот също минават няколко базови прехода, можем да твърдим, че с помощта на равнището на предсказуемост в еволюционните процеси извънземните в някаква степен може да наподобяват на нас.

Както и хората, те ще се състоят от подчиненост същества, които си сътрудничат, с цел да произведат нова форма на живот. На всяко равнище на организма съществуват механизми за премахване на спора, поддържане на съдействие и функционалност.

Потенциално единствено в нашата вселена съществуват стотици хиляди обитаеми планети. Ние по този начин и не можем да кажем с убеденост сами ли сме във Вселената, само че в случай че не сме сами, то в този момент сме създали дребна крачка към отговора на въпроса, по какъв начин ще наподобяват нашите галактически съседи. “

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР