Холивудската актриса Анджелина Джоли направи емоционална реч във Вашингтон в

...
Холивудската актриса Анджелина Джоли направи емоционална реч във Вашингтон в
Коментари Харесай

Анджелина Джоли с емоционална реч в защита на закона за домашното насилие

Холивудската актриса Анджелина Джоли направи прочувствена тирада във Вашингтон в поддръжка на закона за домашното принуждение. Джоли се развълнува, а гласът й мощно трепереше до момента в който сподели:

„ Това законодателство идва прекомерно късно за някои. Стоейки тук, в сърцето на нашата нация, мисля за всички, които са се почувствали безсилни от насилниците си и от системата, която не съумя да ги отбрани “.

Облечена в черен костюм и с перлено колие, Джоли добави, че доста хора сами се борят да излязат от ситуация на принуждение, тъй като се усещат безполезни.

„ Когато Конгресът мълчи, тъй като е прекомерно ангажиран да възобнови Закона за насилието против жените вече цяло десетилетие, това ускорява възприятието за безполезност. Мислите ли, че насилникът ми е прав? Предполагам, че не коствам. Не коствам доста. “, сподели трогателно актрисата. От години тя се занимава и с филантропични и благотворителни дела.

Часове след изявлението на Анджелина Джоли, американските сенатори реализираха съглашение да възобновят от дълго време изтеклия закон за отбрана от домашно принуждение над жени и деца. Законът изтече в края на 2018 година Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в началото спонсорира законопроекта, когато беше сенатор през 1994 година, а в този момент организира акция за подновяването на закона.

Камарата на представителите утвърди подновяването на закона с 244 гласа " за " и 172  " срещу " преди година, само че законодателството спря в Конгреса поради считаните за по-важни закони за достъпа до оръжие и транссексуалните въпроси.

В изказване Байдън сподели, че е „ признателен, че този сериозен двупартиен законопроект ще се придвижи в интерес на нуждаещите се от него. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР