Холандската полиция иззе около 650 килограма незаконни фойерверки от апартамент

...
Холандската полиция иззе около 650 килограма незаконни фойерверки от апартамент
Коментари Харесай

В Нидерландия задържаха незаконни фойерверки

Холандската полиция иззе към 650 кг противозаконни фойерверки от апартамент в южната част на страната след неизвестен сигнал, оповестиха от полицията, представена от АП.

При претърсването на жилището в Русендал чиновниците откриват от ден на ден и повече кутии, макар че жителят на жилището твърди, че няма повече фойерверки.

Полицията повика и армейската работа за взривни субстанции заради заплахата от детонация, защото някои от фойерверките са били подправени.

Служителите унищожили фойерверките и повдигнали обвинявания.

Тази година нидерландската полиция е конфискувала рекордни количества противозаконни фойерверки, като по данни на прокуратурата до предходната седмица те са били към 700 тона.

Холандското държавно управление вкара по-строги правила за фойерверките в новогодишната нощ, които са в действие от 2020 година, само че макар че някои мощни фойерверки са неразрешени, противозаконният импорт от прилежаща Германия и Белгия се е нараснал .

Фойерверките още веднъж са позволени в Нидерландия след възбрана заради ограничавания, свързани с пандемията. Въпреки това те са изцяло неразрешени в 12 града, в това число Амстердам, Ротердам и Ниймеген, като длъжностните лица акцентират вредите, пострадванията и високите равнища на замърсяване на въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР