Холандия ще се завърне като домакин на състезание от Формула

...
Холандия ще се завърне като домакин на състезание от Формула
Коментари Харесай

Холандия ще влезе във Формула 1 през 2020 г. с договор за пет сезона

Холандия ще се завърне като хазаин на съревнование от Формула 1 през 2020 година Според известния холандския моторспорт публицист Андре Венема към този момент е реализирана сделка сред притежателите на Формула 1 и пистата " Зандворт ". Срокът ще бъде 5 години.

Това ще бъде втората нова писта в календара за сезон 2020, откакто Виетнам към този момент беше доказан като хазаин на кръг от шампионата.

Още от предишния юли се разисква концепцията за влизане на Холандия във Формула 1. През предишното лято към този момент починалият автобус шеф на Формула 1 Чарли Уайтинг посети трасето " Асен ", с цел да ревизира готовността му за хазаин на конкуренцията. В последна сметка холандското държавно управление разгласи, че не може да отдели средства, и по този начин разновидността пропадна.

В последна сметка " Зандворт ", която е единствената писта в Холандия, приемала до момента надпревари от Формула 1, има такава подготвеност. До момента в историята на Формула 1 има 34 надпревари за Гран при на Холандия.

Последният старт е през 1985 година, когато Ники Лауда печели с " Макларън ТАГ " пред съотборника си Ален Прост.

Собствениците на спорта " Либърти медия " от дълго време имат предпочитание да употребяват резултата от Макс Верстапен, който бързо се трансформира в една от звездите на актуалната Формула 1. Над 20 хиляди почитатели пътуват от Холандия за стартовете в Австрия и Белгия, с цел да поддържат Верстапен.

През предишното лято на пистата в " Зандворт " се организира фестивал на скоростта, в който се включи и Верстапен. Тогава имаше над 110 хиляди фенове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР