Хокеистът Александър Георгиев, който дебютира за Ню Йорк рейнджърс в

...
Хокеистът Александър Георгиев, който дебютира за Ню Йорк рейнджърс в
Коментари Харесай

Вратарят с български корени ще бъде върнат на стария си отбор от "Ню Йорк рейнджърс"

Хокеистът Александър Георгиев, който дебютира за " Ню Йорк рейнджърс " в Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада ще бъде върнат в предходния си тим, с цел да се развива. Това обясниха от лагера на " рейнджърите ". Георгиев ще продължи да играе с екипа на остарелия си отбор " Хартфорд ", който е филиал на " Ню Йорк ".

Вратарят с български корени дебютира за " Рейнджърс " през февруари и се показа сносно. Той записа общо седем мача, в шест от които беше титуляр. Роденият в Русе хокеист имаше общо 92% избавени удари, само че и получи приблизително по 2.94 шайби на мач във вратата си.

" Видях много положителни неща от него, удовлетворен съм, само че мисля че му е нужно още, с цел да се развива. Той би трябвало да играе постоянно и по тази причина го връщаме. Това не значи, че се отхвърляме от него ", сподели треньорът на " рейнджърс " Ален Вайно.

" Рейнджърс " не съумяха да се класират за плейофите през сегашния сезон. Тимът остана предпоследен в своята дивизия, както и 11-и в Източната конференция на НХЛ.

AV on @HLundqvist30, what he saw from Alex Georgiev, what he expects from Lias Andersson and Filip Chytil moving forward and more after today's #NYR practice. pic.twitter.com/QYPtYYVw7m
— New York Rangers (@NYRangers) March 27, 2018

Георгиев ще играе в " Хартфорд улф отново ", откакто останалите вратари Хенрик Люндквист и Ондрей Павелец се възвърнаха от травми. Вратарят с български корени обаче стана първият в историята на клуба, който записва най-малко 30 спасявания във всеки един от първите си пет мача в НХЛ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР