Ходенето представлява може би най-естественото движение, което човешкото тяло е

...
Ходенето представлява може би най-естественото движение, което човешкото тяло е
Коментари Харесай

Колко калории изгаряме при ходене?

Ходенето съставлява може би най-естественото придвижване, което човешкото тяло е в положение да прави. То надалеч не е толкоз натоварващо, нито пък е рисково за скелета, за мускулите и за сухожилията като тичането, както е да вземем за пример повдигането на тежести и някои други спортове, които са евентуално рискови за здравето.

В същото време при ходенето се изгарят калории. То подтиква кръвообращението и понижава мазнините в тялото. С тези си прерогативи ходенето редуцира риска от редица много рискови болести.

Има доста фактори, от които зависи изгарянето на калории по време на вървене. В директна взаимозависимост е от тежестта, от скоростта на вървене и от типа на терена.

В случай, че тежите някъде към 70-80 кг, в случай че ходите постепенно, ще изгаряте приблизително следните калории:

За половин час вървене - 120 калории

За един час вървене - 225 калории

Ако правите бързо вървене:
По-малко известните изгоди от ходенето всеки ден
Знаете ли, че ходенето може да бъде тайната за по-добро сън, възстановяване на настроението и даже понижаване на риска от сърдечни заболяв...

За половин час - 214 калории

За един час - 430 калории

Вървене по накривен терен:

За половин час - 204 калории

За един час - 408 калории
Колко крачки дневно ни трябват за здраве
Ходенето е в основата на естествената човешка интензивност, твърди кардиологът Лидия Йонова пред Спутник. За положително здраве и жизнеспособност човек...

Ходене по стълби:

За половин час - 275 калории

За един час - 545 калории

Ето една концепция, с която елементарно да завишите изгарянето на калории: прибавете тежести!

Ако носите спомагателна тежест с изключение на личното си тяло, когато се движите, тогава усилието на мускулите, нужно, с цел да задвижи масата ви, ще се нуждае от калории за превъзмогване на трудността. По този метод топенето на мазнините ще става много по-бързо.
Половин час вървене дневно пази сърцето
Почти всеки доктор и специалист в света поучава хората от всички възрасти да вървят най-малко 30 минути дневно за здравословен живот. Според ново...

Преминавайте през наклонени терени, хълмове и стълби

Трудността на терена е определяща – колкото по-труден е, толкоз повече сила ще е нужна за за превъзмогване. Това е метод, по които ще съумеете да ускорите изгарянето на калории, мазнини и се подтиква кръвообращението и метаболизмът.

Отправете предизвикателство към себе си

Инсталирайте на телефона си приложение за премерване на крачките. Така с лекост ще имате опция да следите какъв брой крачки вършиме всеки ден. Постарайте се с всеки минал ден да увеличавате от ден на ден и повече изминатото разстояние. Поставете си авансово краен период, в който би трябвало да съумеете да постигнете своите цели. Ако извършите това – напълно скоро ще се убедите какъв брой ефикасна се е оказала тази тактичност и какъв брой по-вталена е станала с лекост талията ви.

Ако не желаете да вършиме нещо особено и нямате опция да отделите време, тогава направете минимални промени в всекидневието си – резултатът отново ще е осезателен. Например ходете пешком на работа и до магазина, качвайте се по стълбите и се разхождайте за малко един-два пъти на ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР