Хлябът, яйцата, бананите са продукти, които консумираме всеки ден. Те

...
Хлябът, яйцата, бананите са продукти, които консумираме всеки ден. Те
Коментари Харесай

Кои често използвани продукти не бива да се предозират?

Хлябът, яйцата, бананите са артикули, които консумираме всеки ден. Те са потребни, тъй като съдържат витамини, минерали и други скъпи хранителни субстанции, само че не трябва да бъдат предозирани, другояче може да застрашим здравето си.

Какви количества на изцяло безвредни от най-често използваните храни и питиета ежедневно?

Банан

Този плод обезпечава хранителни субстанции и фибри на тялото. Ако се употребяват 2 банана дневно на закуска или сред храненията, те ще бъдат потребни за нормализиране на апетита, унищожаване на подуванията на корема и ще заменят модифицираните захари. Само банани на закуска обаче не е задоволително. Те дават първо бърз подтик, само че скоро умората и гладът ще се завърнат.

Яйце

Да се ядат доста яйца, изключително от хора със сърдечни проблеми е рисков метод. Едно яйце дневно с хората с по-висок холестерол е изцяло задоволително. Здравите хора могат да си разрешат по 7 яйца в седмицата.

Сол

Солта би трябвало да се използва доста деликатно. Не повече от 1 чаена лъжичка дневно е разрешеното количество. Това са към 6 грама сол на ден за възрастен здрав човек и в него се включва цялата солена храна дневно, в това число сирената, саламите и бързата храна. При децата ситуацията би трябвало да се държи под цялостен надзор.

 солта е нездравословна храна

- от 1 до 3 години - 2 грама сол дневно;

- от 4 до 6 години - 3 грама сол;

- от 7 до 10 години - 5 грама сол;

- 11 и повече години - като при възрастните.

Зехтин

Полезните мазнини също изискват акуратен избор. Не повече от 1. 5 супени лъжици дневно зехтин са потребни за здравето и доста внимание при боравене, тъй като на мощен огън тази потребна лой губи свойствата си.

Захар

Захарта не е от потребните храни, само че намира необятно приложение в храните. Затова се предлага да се управлява нейното количество. За дамите са избрани 6 чаени лъжички дневно, а за мъжете до 9 лъжички. Само една кутия подсладена със захар напитка може да качи нежелани килограми.

Мляко

Млякото е потребно, само че с мярка. Мярката за възрастни е 3 чаши или 732 мл на ден. Това е разрешено за тези, които нямат нетърпимост към лактоза.

Чай

Черният чай също се сочи като потребна напитка. Само 3 чаши от него понижават риска от сърдечни проблеми. При бодърствуване и самостоятелни проблеми с този чай би трябвало да се внимава.

Черно кафе

Според изследванията пиенето на 4 чаши черно кафе дневно, които съставляват 945 мл, е безвредно за възрастен човек. То пази от чернодробни болести. При медицински проблеми се предлага ограничението му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР