Хлябът е неизмена част от нашата трапеза. Бял, заводски, ръжен,

...
Хлябът е неизмена част от нашата трапеза. Бял, заводски, ръжен,
Коментари Харесай

Ето защо трябва да намалим хляба

Хлябът е неизмена част от нашата софра. Бял, фабричен, ръжен, със семена или без - по щандовете в магазините можете да намерите обилие от типове самун. Но дали е потребен за нашето и здраве и какви са питателните стойности на хляба, който се предлага в комерсиалната мрежа у нас?

Най-често хората заобикалят да ядат самун, тъй като той не се включва в тяхната диета за намаляване. Или пък за лично утешение избират да си купят ръжен или черен- или самун от лимец, вярвайки че се хранят здравословно.

Хлябът може да бъде незаместим източник на потребни субстанции и фибри, стига да е изработен от качествено брашно и добавки. Истината обаче е, че доста постоянно той няма съвсем никаква хранителна стойност е по-добре да го заобикаляме освен поради диетата, само че и с цел да опазим здравето си.

Казват, че с цел да резервира здравословно тежестта си, човек не трябва да яде самун. Да, в случай че той съдържа химични добавки и изкуствени набухватели, е изцяло допустимо да утежни нашето здравословно положение. Но в случай че е подготвен от брашно от същинско зърно и мая, е доста потребен за вярното действие на храносмилателната система и метаболизма ни.

Хлябът, който се предлага на пазара, е с много привлекателен търговски тип, мек, с хрупкава коричка, благоуханен, само че истината е, че някои от съставките му са рискови за нашето здраве. Набухватели, оцветители, подобрители, емулгатори, глутен - потреблението на тези „ подобрители “ за жалост е легално и безусловно законно. Вижте 3 любопитни обстоятелството за хляба, който ядем, в галерията горе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР