Хладилникът е едно от изобретенията, които улесняват живота ни. Поставени

...
Хладилникът е едно от изобретенията, които улесняват живота ни. Поставени
Коментари Харесай

Оставете тази храна 1 нощ в хладилника и вижте какви чудеса ще направи с кръвната ви захар

Хладилникът е едно от изобретенията, които улесняват живота ни. Поставени в него храните по-бавно се скапват. В същото време обаче, в случай че останат там дълго време, те могат да се трансфорат в канцерогени.

Но има една храна, която е наложително да се остави на студено за една нощ преди консумация.

Този артикул смъква кръвната захар.

Може да е изненада, само че съгласно известно китайско издание оризът освен може, само че даже и би трябвало да се остави в ледник преди потреблението му.

Ето какви са аргументите за това:

1. Намалява кръвната захар

Оризът се състои от нишесте, което се трансформира в глюкоза, повишаваща захарта. С течение на времето нишестето в него се трансформира в стабилно нишесте, което се усвоява постепенно, тъй че то няма да увеличи равнищата на кръвната захар.

2. Може да помогне за понижаване на риска от тумора 

Устойчивото нишесте не се разтваря в стомаха, а навлиза в червата, където във взаимоотношение с бактериите се образува специфична киселина. Укрепва имунитета на чревните кафези и потиска растежа на раковите болести.

3. Действа като естествено слабително

Устойчивото нишесте може да подтиква стомашно-чревния мотилитет и да насърчи придвижването на червата, като по този метод предотвратява запека. Проучванията демонстрират, че наличието на стабилно нишесте в ориза, който се съхранява в ледник за един ден, се усилва от 4% на 14%. Но не трябва да го оставяте в него прекомерно дълго, с цел да избегнете заплахата от отравяне. Най-добре е оризът да се употребява в границите на два дни./ и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР