Хитовият спектакъл Вражалец на театрална формация Мелпомена ще гостува в

...
Хитовият спектакъл Вражалец на театрална формация Мелпомена ще гостува в
Коментари Харесай

Български „Вражалец“ отива в Северна Македония с послание

Хитовият театър " Вражалец " на театрална групировка " Мелпомена " ще гостува в Северна Македония при започване на февруари. Турнето на българските актьори се реализира с поддръжката на нашето Министерство на външните работи и фондация " Българска памет " в лицето на доктор Милен Врабевски. Входът за представленията ще бъде свободен до изпълване на потенциала на театралните зали, оповестяват уредниците.

В актьорския състав на " Вражалец " по класика Ст. Л. Костов с режисьор Георги Стоилов са звездите Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова. На 1 февруари те ще се показват в Народния спектакъл в Битоля, на 2 февруари – в Народен спектакъл " Ацо Шопов " в Щип, а на 3 февруари – в Народен спектакъл " Антон Панов " в Струмица.

" Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази концепция. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театри в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме мотиви за наслада и усмивки на нашите другари от другата страна на границата и считаме, че това е още един дребен жест, който можем да създадем в посока на добросъседството и доближаването на хората от двете страни ", споделят от екипа на фондацията. Мини-турнето на спектакъла „ Вражалец “ е част от акцията им " От двете страни на границата ", почнала в края на 2022 г. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР