Хищникът нападнал деветгодишната Латоя Мувани, когато тя плувала в реката

...
Хищникът нападнал деветгодишната Латоя Мувани, когато тя плувала в реката
Коментари Харесай

Момиче се справи с крокодил и спаси приятелката си от гибел

Хищникът нападнал деветгодишната Латоя Мувани, когато тя плувала в реката с другари. Той сграбчил крайници и ръката й и я завлякъл под водата. Писъците на Латоя били чути от 11-годишната Ребека Мункомбве, която до тогава съумяла да доближи брега.

„ От нас седемте аз бях най-възрастната, тъй че почувствах, че би трябвало да я спася “, споделя Ребека. - Скочих във водата и доплувах до мястото, където тя се опитваше да се задържи на повърхността. "

Ребека се качила се на гърба на крокодила и почнала да го бие с ръце, като също така тя пъхнала пръсти в очите му. Влечугото не издържало, отворило зъбите си и изчезнало.

Ребека помогнала на потърпевшата другарка да доближи до брега, където другите девойки я подкрепили да излезе от водата. Латоя била приета в болница, само че пострадванията й не съставляват опасност за живота. Медицинска сестра е прецизирала, че момичето се е отървало с леки пострадвания.

В Зимбабве нилските крокодили са постоянно срещани. Те доближават до пет метра дължина, извънредно нападателни са и даже се оправят с такива огромни и мощни животни като черните носорози, хипопотамите, жирафите, африканските биволи и лъвове.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР