Хирурзи от индийския град Мумбай отстраниха 1,87-килограмов тумор от мозъка

...
Хирурзи от индийския град Мумбай отстраниха 1,87-килограмов тумор от мозъка
Коментари Харесай

Индийски лекари отстраниха най-големия мозъчен тумор в света

Хирурзи от индийския град Мумбай отстраниха 1,87-килограмов израстък от мозъка 31-годишен мъж, като споделиха, че размера на образуванието слага нов международен връх , предадоха ДПА и Франс прес.

Операцията, която траяла седем часа, била на 14 февруари в болничното заведение " Наир ". Лекарите оповестиха новината, едвам откакто са били сигурни, че процедурата е сполучлива и пациентът Сантлал Пал е добре.
‘LIKE A HEAD ATOP A HEAD’: Doctors remove massive tumour from Indian man’s skull
— Ottawa Sun (@ottawasuncom) " Туморът беше толкоз огромен, че изглеждаше като че ли има друга глава върху главата на пациента ", сподели основният хирург Шрикант Баласубраманям .

" Операцията беше предизвикателство, поради размера на тумора и тъй като имаше огромни артерии, които влизаха в него. Проверихме и установихме, че предходният връх е при отстраняването на 1,4-килограмов мозъчен израстък и също е от Мумбай ", добави той.
Nair hospital doctors take off patient’s 1.8kg ‘second head’ via TOIMumbai
— mahalakshmi Indian (@mahalakshmi3117) Образуванието предизвикало загуба на зрението на Пал , а също и анемия. Докторите споделиха, че той последователно ще се усъвършенства.

Търговецът Пал живеел с тумора от три години. Той бил отпратен от три лечебни заведения, които споделили, че положението му не разрешава да бъде опериран.

Медицинската процедура била усложнена и от анемията му, поради която се наложило по време на интервенцията да му влеят 11 банки кръв.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР