Хироя Кавасаки призна, че компанията е увредила тежко доверието на

...
Хироя Кавасаки призна, че компанията е увредила тежко доверието на
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Kobe Steel подаде оставка

Хироя Кавасаки призна, че компанията е " увредила тежко " доверието на клиентите си

Още по тематиката
Страната на залязващото качество

Скандалите, свързани със спадове в контрола на произвеждане в Япония, стават все по-чести
27 окт 2017
Nissan стартира инспекция на качеството на продукцията си

Автомобилният производител стопира сглобяването на коли в Япония
23 окт 2017
Над 500 компании са наранени от некачествената продукция на Kobe Steel

Списъкът с подправените данни за материалите на японския металургичен производител се усилва
16 окт 2017
Акциите на Kobe Steel се сринаха с 35% поради машинация с качеството на продукцията

Японската металургична компания призна, че е фалшифицирала данни за здравината и издръжливостта на свои материали
11 окт 2017 Главният изпълнителен шеф на японската металургична компания Kobe Steel Хироя Кавасаки подаде оставка, откакто сдружението призна, че е фалшифицирало данни за качеството на металите, които е доставяло на клиентите си, измежду които производители на самолети, коли и други артикули. Направените в края на предходната година самопризнания ускориха опасенията за западащите стандарти за качество измежду водещите японски компании, които от много време са посочени за образец за висококачественото си произвеждане, напомня CNN.

Кавасаки, който заема и постовете на ръководител на борда на шефовете и президент на компанията, ще се отдръпна от 1 април.

" Имаме над 112 години история и работихме крепко за клиентите си с помощта на доверието, което клиентите ни имаха в нас. Ние обаче увредихме тежко това доверие ", разяснява той на конференция в Токио във вторник.

Освен Кавасаки компанията ще изоставен и други топ мениджъри, включително и няколко чиновници на високи изпълнителни длъжности, които са уволнени, оповестяват от Kobe Steel в изказване.

През октомври сдружението, което е един от водещите международни производители на стомана, разгласи, че негови чиновници са фалшифицирали данни, тъй че да наподобява, че някои от медните, алуминиевите и стоманените му артикули дават отговор на заложените в поръчките на клиентите му спецификации, въпреки и това да не е било по този начин. Kobe доставя продуктите си на близо 700 компании, измежду които водещи авио- и автопроизводители като Boeing и Toyota. След разкритията редица от засегнатите клиенти оповестиха, че извършените от тях вътрешни инспекции са посочили, че продуктите им, създадени с сходни метали, за които данните са били фалшифицирани, са безвредни, отбелязва CNN.

Във вторник от японската компания оповестиха, че тази процедура на подправяне на продуктовите данни датира още от 70-те години на предишния век. При първичните разкрития към абсурда акциите на Kobe се сринаха с 40%, само че от този момент възвърнаха над половината от загубите, защото опасенията за сериозността на рецесията отслабнаха, предава още CNN.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР