Химическият комбинат Свилоза“ АД в Свищов от понеделник възобнови производствената

...
Химическият комбинат Свилоза“ АД в Свищов от понеделник възобнови производствената
Коментари Харесай

Химическият комбинат „Свилоза“ в Свищов възобнови производствената си дейност

Химическият комбинат „ Свилоза “ АД в Свищов от понеделник възобнови индустриалната си активност. Това заяви за „ Труд “ изпълнителният шеф на предприятието Михаил Колчев.

Предприятието спря работа при започване на декември предходната година заради липса на дървесина. До насилствения престой докара извънредно отрицателното развиване на пазара на дървесина в България от началото на 2017 година Липсата на задоволителни количества суровина на пазара и фрапантният скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината, принудиха управлението на химкомбината да разпусне близо 500-те служащи и да затвори халетата. Малкото ресурс от дървесина, с който „ Свилоза ”АД разполагаше при започване на годината се бяха изчерпали и сдружението се оказа с празни хранилища.

Михаил Колчев напомни, че съществена причина за сериозната обстановка е систематичното несъблюдение на подписаните контракти за доставка на дървесина. В края на 2017г. е имало неиздължени количества по контракти за 2016 година, а доставките на количествата за 2017г. в множеството от горските стопанства през декември въобще не бяха почнали. Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар също се оказали несполучливи заради огромното търсене и липса на задоволителни количества.

„В момента имаме суровина като количествата не са огромни. Надяваме се, че в случай че времето се задържи удобно, доставките на дървесина ще продължат“, посочи Колчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР