Хиляди южнокорейци днес участваха в ЛГБТ фестивал в центъра на

...
Хиляди южнокорейци днес участваха в ЛГБТ фестивал в центъра на
Коментари Харесай

Хиляди корейци участваха в ЛГБТ фестивал в Сеул и в контрапротест

Хиляди южнокорейци през днешния ден участваха в ЛГБТ фестивал в центъра на Сеул, а християнски и консервативни групи организираха контрапротест , съобщи Ройтерс.

Корейската осведомителна организация Йонхап заяви, че във фестивала са взели присъединяване към 13 000 души. Като част от събитието бяха отворени към 72 будки на правозащитни групи, академични ЛГБТ клубове, посолства и религиозни и прогресивни организации, които също взеха присъединяване.

" Радвам се, че след толкоз дълго време можем да проведем офлайн фестивал. ЛГБТ хората не са омразни хора, които се появяват в един ден през годината, а хора, които просто си живеят ежедневния живот ", съобщи Хърикейн Кимчи, един от участниците във фестивала. " Фестивалът стана по-голям и доста ЛГБТ хора се появяват без да се крият, тъй като тяхното разбиране в нашето общество се усъвършенства ", добави той.

Посланикът на Съединени американски щати в Южна Корея Филип Голдбърг посети фестивала, с цел да покаже своята поддръжка. " За да изразим мощният ангажимент на Съединени американски щати за преустановяване на дискриминирането, където и да е тя, както и да подсигуряваме отношение с почитание и човещина към всички, ние просто не можем да ви изоставим ", съобщи Голдбърг пред събралото се голям брой. " Ние ще се борим паралелно с вас за тъждество и човешки права ", добави той.

От другата страна на улицата, на площад Сеул пред градската администрация, в митинг против фестивала взеха присъединяване минимум 15 000 души, заяви Йонхап. " Ние протестираме и организираме национална спогодба за здравословна полова нравственос на нашите деца. И ние се събрахме дружно, с цел да призовем за вярната употреба на площад Сеул, който се поддържа с налозите на жителите ", съобщи Ли Йонг-хе, академични професор и участник в контрапротеста.

На мястото на митингите имаше засилено полицейско наличие, целящо да предотврати възможни конфликти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР