Хиляди ваксини, които не се били съхранявани правилно и „хладилната

...
Хиляди ваксини, които не се били съхранявани правилно и „хладилната
Коментари Харесай

Негодни ваксини са били поставяни на бебета в Полша

Хиляди ваксини, които не се били съхранявани вярно и „ хладилната верига “ е била нарушена при съхранението им, са били слагане на възрастни, деца, както и на новородени.
Нещо повече, медиците са знаели, че продуктите са компрометирани, само че все пак са слагали имунизациите, заяви Радио Полша, като цитира Dziennik Gazeta Prawna.
Предполагаемите случаи са минимум 300, само че може да стигнат до хиляди. Ваксините би трябвало да се съхраняват при избрана температура с потреблението на ледник.
В края на октомври 2017 година е била подхваната инспекция за предпазване на ваксини в Любушки район откакто по-рано здравните инспектори са открили нарушение на „ хладилната верига “ при съхраняването на ваксини в здравно институция. Проверката е разпоредила унищожаването на имунизациите, защото някои от тях са били държани повече от 24 часа при температура от над 8 до 19,8 градуса по Целзий. Сред тях са били имунизациите Synflorix, Tetraxim, Varilrix, Priorix или Pentaxim.
Представители на здравното институция са признали, че не са направлявали температурата при съхраняването на имунизациите в неработните дни, както и в някои от работните .
Освен това не е имало никакви решения или механически ограничения за надзор на температурата в хладилниците в дневните и нощните часове и в неработните дни.
Здравните управляващи са признали, че неналичието на непрекъснат мониторинг на температурата не обезпечава осъществяването на условията, свързани със съхраняването на „ хладилната верига “. Подобен пропуск на непрекъснатото наблюдаване не дава опция за интервенция в случаите на смяна на температурата. Това води до нуждата от заличаване на имунизацията при положение на превишаване температурните лимити.
Въпреки изнесените обстоятелства от Министерството на здравеопазването на Полша излязоха с изказване, че въпросните ваксини не съставляват заплаха.
Според изданието доста клиники в страната не оповестяват за случаи на прекъсване на тока и надлежно прекъсване на работата на хладилниците и просто слагат имунизациите.
Здравният контрольор Дорота Конащук твърди, че единствено знае за най-малко 10 медицински обекта, в които са били употребени ваксини, които е трябвало да бъдат унищожени.
" Това извънредно ни безпокои. Проблемът визира доста, да не кажа, всички провинции, признава Павел Тринчиски, представител на основния фармацевтичен контрольор. В най-хубавия случая негодните ваксини са били сложени на 300 души, в най-лошия на хиляди ", добави още той.
В Методичното напътствие за контрол върху нежеланите реакции след имунизация към Наредба 15/05 за имунизациите, е посочено, че нежелани реакции може да настъпят при погрешно предпазване на ваксини отвън рамките на посочените температурни граници и неспазване изискванията на " хладилната верига " при превозване на имунизациите.
Припомняме, че през януари майка от Варна алармира за оставени ваксини на земята пред кабинет на персонален доктор, за които не е ясно какъв брой време са стояли отвън ледник.
Снимка: Архив


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Европа  Хан: Решаването на разногласието за името не е гаранция за влизането на Македония към Европейски Съюз Хан: Решаването на разногласието за името не е гаранция за влизането на Македония към Европейски Съюз  Пучдемон разгласи проект за основаване на Пучдемон разгласи проект за основаване на " двойно държавно управление " на Каталуния  Меркел и Шулц съгласуваха съдружния контракт Меркел и Шулц съгласуваха съдружния контракт  Европарламентът прави комисия за одобрение на пестициди Европарламентът прави комисия за одобрение на пестициди  Меркел е подготвена за Меркел е подготвена за " мъчителни взаимни отстъпки ", с цел да сформира държавно управление Интервю Още Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондон
Христо Пенчев е от младежите, на които несъмнено се въ...
Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 2CELLOS показаха видеото си към " Cava...
С повече от 150 хиляди продадени билета, инструменталното дуо 2CELLOS завърши извънредно сполучливото си американско турне " SCORE ", кое...
Брюксел и Западните Балкани: Една сложна л... Екологичен потенциал с ограничения за понижаване на въглеродния ди... Заместник-председателят на Върховен касационен съд самичък подаде... Търсенето на злато най-ниско от осем годин... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 7 февруари
Овен Тази сряда най-добре запазете мнението си и не споделяйте прекомерно крайни мисли. Ако мислите, че това, което ви хрумва е доста важн...
Слабо земетресение в Пловдив Стотици хиляди турци, родени у нас, ще мог... И визитата на холандския министър председател беше " отп... Мощно земетресение взе жертви в Тайван, ня... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Тилърсън: Русия към този момент пробва да се меси в...
Русия към този момент пробва да се намесва в частичните избори за Конгрес в Съединени американски щати през тази година, а Съединени американски щати няма подготовката да спре съветската интервенция....
Г-н министър председател, Холандия има да ни гони единствено... Най-мощната ракета за последните 30 години... Добрев също видя операция за цената на... Холандия ни поддържа за Шенген, само че имало о...  www.expert.bg  Зам.-министър: 90% от шведските компании виждат капацитет за развиване у нас Зам.-министър: 90% от шведските компании...  Ето кои са топ милиардерите, забогатели от виртуална валута Ето кои са топ милиардерите, забогатели...  По-високи разноски за пчеларите поради топлото време По-високи разноски за пчеларите поради то...  Унгария изплаща предварително на Русия 97 млн. $ за АЕЦ Унгария изплаща предварително на Русия 97 м...  www.iwoman.bg  Башар Рахал на помощ на Николета Лозанова Башар Рахал на помощ на Николета Лозанов...  Кайли Дженър разкри името на щерка си Кайли Дженър разкри името на щерка си  Алекс и Дани Петканови на премиерата на Алекс и Дани Петканови на премиерата на...  Никога не допускайте тези 5 любовни неточности Никога не допускайте тези 5 любовни греш...  http://www.sportlive.bg  Официално: Божинов подписа с 14-ия клуб в кариерата си Официално: Божинов подписа с 14-ия клуб...  Надал удостовери присъединяване в Куинс Клъб Надал удостовери присъединяване в Куинс Клъб  ЦСКА възобнови тренировки без двама, само че с евентуален нов ЦСКА възобнови тренировки без двама, само че с...  Иско е гневен на Военновъздушни сили - ето по какъв начин провалят тима Иско е гневен на Военновъздушни сили - ето по какъв начин провалят о... Интервю Още Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондон
Христо Пенчев е от младежите, на които несъмнено се въ...
Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Негодни ваксини са били поставяни на бебета в Полша... 40 0 Ясни са спечелилите в състезанията за Световния ден на влажните зони... 49 0 Тръмп подреди на Пентагона да провежда величествен боен церемониал... 79 0 Кметът на Видин оказа помощ на семейство, чийто дом пострада при пожар... 54 0 Очаква се икономическият напредък в България да остане постоянен... 44 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР