Хиляди цветя бяха засадени в Казанлък в навечерието на неговия

...
Хиляди цветя бяха засадени в Казанлък в навечерието на неговия
Коментари Харесай

Вандалски акт: Съсипаха новозасадените цветни градини на Казанлък

Хиляди цветя бяха засадени в Казанлък в навечерието на неговия празник. Десетки от тях обаче бяха бързо изкоренени или изпотъпкани като има и напълно унищожени цветни градинки.



Извършителите на вандалския акт са снимани от видеонаблюдението в града и са открити, само че самоличността им няма да бъде разкрита, тъй като от общината не желаят да ги злепоставят обществено. Служителите от екоконтрол ще им сформират актове.

Вандалският акт предизвика кмета на града Галина Стоянова да насочи апел към съгражданите си, съпроводен от фотоси на унищожените градинки:

" Спрете се хора, спрете се, тъпо е да ровите градинките! Ако някой няма две лечвета за цвете за дома, дано се обади на горещия телефон в общината, ще му подарим! Има камери, има ги и лицата им - тъпо е да ги покажем, тъй като не са небогати хора! Откраднатото цзвете не вирее! "



От община Казанлък разясниха в " Денят стартира ", че това не е първото сходно посягане над цветните градини на града.

" Този вандализъм не е казус. Това е реалност от много години. Едно клонче цвете коства стотинки и не мисля, че казусът е тъкмо в тази сума. Това е съзнателно, не е инцидентно. " - счита Любомира Мишева, началник на Направление „ Озеленяване “ към Оперативна програма „ КД и ПИС ", Община Казанлък.

Подробности вижте във включването на Десислава Петкова.

Снимки: Любомира Мишева





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР