Хиляди развълнувани фенове посрещнаха посред нощ футболния отбор на Аржентина

...
Хиляди развълнувани фенове посрещнаха посред нощ футболния отбор на Аржентина
Коментари Харесай

Благодарим ви, шампиони: Аржентина посрещна победителите от Световното по футбол

Хиляди разчувствани почитатели посрещнаха измежду нощ футболния тим на Аржентина в Буенос Айрес, който завоюва Световната купа на тазгодишното футболно състезание.

В първите часове на вторник самолетът на отбора кацна на летище Езеиза, където хиляди се бяха наредили на опашка, с цел да се опитат да зърнат Лионел Меси и неговите съотборници.

Членовете на тима слязоха от самолета си малко преди 03:00 ч. през нощта. Аржентинската столица към момента празнувар в неделя, която донесе на страната първата ѝ Световна купа от близо 36 години насам.

It`s 3:30 am in Argentina. World champions.
— Roy Nemer (@RoyNemer)
При посрещането футболистите носеха златните си медали и се редуваха да държат трофея на Световната купа, махаха на почитателите, а светкавиците на хиляди мобилни телефони блестяха в опит да запечатат момента - по този начин разказва ситуацията кореспондент на " Ройтерс ".

Радостни почитатели пееха песни и носеха плакати с лозунги " Благодарим ви, първенци " и " Добре пристигнали ", до момента в който фойерверки озаряваха небето.

Играчите бяха посрещнати от рок групата La Mosca, която изпя " Muchachos " - ария, написана от почитател по мелодия на остаряла ария на групата и трансформирала се в известен всекидневен химн за аржентинските почитатели на Световното състезание в Катар.

Президентът Алберто Фернандес разгласи вторник за народен празник, с цел да може страната да чества. Докато самолетът с футболистите се приближаваше към аржентинска земя, близо 200 хиляди души следяха пътя му онлайн, а новинарските канали предаваха онлайн идването му.

Очаква се играчите да прекарат няколко часа в базата на Аржентинската футболна асоциация (АФА) покрай летището, преди да се насочат към големия монумент " Обелисо " в центъра на града, където евентуално ще се съберат стотици хиляди хора.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР