Хиляди работници излязоха на национален протест пред Министерски съвет с

...
Хиляди работници излязоха на национален протест пред Министерски съвет с
Коментари Харесай

Близо 10 000 души излязоха на протест за по-достойно заплащане

Хиляди служащи излязоха на народен митинг пред Министерски съвет с гледище за по-високи приходи. По първична информация в демонстрацията вземат участие към 10 000 души. От синдиката организатор- КНСБ, оповестиха, че няма да поддържат бюджета за 2018 година, тъй като желаят по-високи заплати в редица браншове. Ръководството на КТ "Подкрепа " отхвърли от присъединяване в митинга.

КНСБ упорства за по-високи заплати - най-малко още 100 лв. към възнаграждението на всеки служащ и наложителното опазване на клас „ Прослужено време”. Друго гледище е минимална заплата от 700 лв. за всеки млад висшист, обикновено възнаграждение на изключителния и нощен труд и необлагаем най-малко до размера на минималната заплата.

Протестиращите настояха и за криминализиране на все по-честото нарушение на правата на служащите.

Според статистиката българите са с най-ниски заплати на Балканите, като след нас е единствено Албания. При съпоставяне на брутния вътрешен артикул на България, изчислен през паритета на покупателната дарба на междинното равнище на Европейски Съюз, ще се види, че София е с 58%, само че в другите райони на страната тя се движи от 23 до 28%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР