Хиляди протестираха в столицата Париж и други френски градове четвърта

...
Хиляди протестираха в столицата Париж и други френски градове четвърта
Коментари Харесай

Хиляди протестират отново срещу COVID мерките във Франция

Хиляди стачкуваха в столицата Париж и други френски градове четвърта поредна седмица против стягането на ограниченията и насилственото условие за здравна Коронавирус карта за навестяване на редица обекти и прилагане на услуги, както и наложителна имунизация за избрани групи като здравните служащи. Шествия са се провели в Монпелие, Ница и доста други градове на страната, съобщи " Ройтерс ".

Около 204 000 души стачкуваха предишния уикенд и евентуално броят им тази събота е бил непосредствен.

Издигани са познатите лозунги с претенции за права, свободи, против налаганата " тирания " и отвод стачкуващите да бъдат " плебеи и опитни мишки в опит ". Сред стачкуващите са били и познатите от предходни митинги така наречен " жълти жилетки ", както и извънредно леви и десни деятели, здравни служащи, ресторантьори и други, наранени от строгите ограничения.

В Лион полицията е употребила сълзотворен газ против събралите се, съобщи bfmtv.com. Медията твърди също по този начин, че единствено в Ница са взели участие сред 16 000 и 20 000 стачкуващи, два пъти повече от предходната седмица.

Повече от 79% от възрастните французи са получили най-малко една доза от имунизацията, а 68% са изцяло имунизирани . Най-малко 7 милиона души са получили първата си доза, откогато президентът Еманюел Макрон разгласи въвеждането на здравната карта на 12 юли. Франция записва над 21 000 нови доказани случая на вирус всекидневно, което е внезапен скок спрямо данните преди един месец. Повече от 112 000 души с затруднения от вируса са умряли в страната от началото на пандемията.

Припомняме, че и Италия към този момент върви по , която беше първата европейска страна, която съобщи, че прави доказателство за имунитет наложително за достъп до редица услуги и места.
 Германия и Франция дават трета доза против Covid и подценяват апела на СЗО
Германия и Франция дават трета доза против Covid и подценяват апела на СЗО

Германия се отбрани и изясни, че ще подари минимум 30 млн. дози ваксини на по-бедните страни

Ходът на президента Еманюел Макрон провокира от тези, които са следени в Италия. Противниците на ограниченията споделят, че погазват свободите, дискриминират неимунизираните и

В четвъртък висшият съд на Франция постанови, че здравната карта не опонира на конституцията .

е цифров или книжен документ, който демонстрира дали някой е получил най-малко една инжекция, дали е дал негативен тест или неотдавна се е възстановил от ковид.

" Макрон, не желаеме твоя пропуск ": във Франция стачкуват против наложителните документи

Част от митингите са проведени от крайната десница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР