Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на национален

...
Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на национален
Коментари Харесай

Хиляди хора с увреждания протестираха срещу реформата в ТЕЛК

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на народен митинг пред Министерския съвет с искане за обективна промяна в системата на ТЕЛК, макар че през вчерашния ден (10 април) здравният министър Кирил Ананиев разгласи, че измененията за здравната експертиза ще бъдат оттеглени.

Хората с увреждания желаят точно разписване на бъдещата нормативна уредба за здравната експертиза. Има и опасения, че въвеждането на така наречен " оценка на работоспособността " ще докара до загуба на правото на инвалидна пенсия.

" Днес сме тук, с цел да изразим волята на хората с увреждания, че над половин милион българи не са забравени ", обявиха уредниците. Те припомниха, за изтеглените през вчерашния ден промени, само че прибавиха:

" Това не е мотив за наслада, желаеме поддръжка и гаранция за всички политики, които са за хората с увреждания. Искаме това, което се прави за нас - да се прави с наше присъединяване. Всички да се обединим към ценене на европейските практики в тази област ".

Сред настояванията на протестиращите са и налично опазване на здравето, рехабилитация и промени, които ще лимитират корупционните практики и ще подсигуряват ефикасното харчене на пари.

" Ние сме твърдо " срещу " промени, които лишават правата ни. Днес ние споделяме " не " на промените, отнемащи права ", обявиха недоволните жители.

Още детайлности от митинга прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР