От 12 декември 2018 г. на интернет страницата на Националния

...
От 12 декември 2018 г. на интернет страницата на Националния
Коментари Харесай

НОИ пусна нова е-услуга

От 12 декември 2018 година на интернет страницата на Националния застрахователен институт (НОИ) е налична нова електронна информация - „ Изчисляване на интервали на краткотрайна нетрудоспособност, бременност и раждане по болнични листове и по заявления-декларации “.

Тя ще подкрепя пресмятането на началната и крайната дата на отпуска за краткотрайна нетрудоспособност и при осиновяване на дете, също и на отпуска при бременност и раждане по заложена дата на термина.

Услугата ще послужи и за установяване на начална и последна дата на отпуските, броя работни или календарни дни през избран интервал по заложени разнообразни параметри, оповестиха от Национален осигурителен институт.

Новата информация е със свободен достъп и е предопределена най-вече да подкрепя органите на здравната експертиза при издаването на болнични листове, само че може да бъде употребена от длъжностните лица и всички жители. Тя е налична на интернет страницата на Национален осигурителен институт в рубриката „ Е-услуги “/„ Справки “/„ Справки със свободен достъп “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР