Хиляди хора, развяващи палестински знамена и скандиращи Газа, Париж е

...
Хиляди хора, развяващи палестински знамена и скандиращи Газа, Париж е
Коментари Харесай

„Газа, Париж е с теб!“: Хиляди се присъединиха към пропалестински митинг във френската столица

Хиляди хора, развяващи палестински флагове и скандиращи „ Газа, Париж е с теб “, се събраха в неделя за първата пропалестинска проява, позволена от полицията във френската столица след офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври.

Около 15 000 души се появиха на Place de la Republique, съгласно данни на полицията, с цел да изразят взаимност с палестинците и да призоват за преустановяване на огъня, защото броят на жертвите от израелските удари в Газа набъбна до над 4700.

Полицията сподели, че митингът е позволен, за разлика от други, защото декларацията на уредниците осъжда офанзивите на 7 октомври против Израел, които убиха 1400 души.

В четвъртък митингът беше позволен в последния миг едвам откакто парижки съд анулира решението на полицията да го забрани, а през последните няколко дни бяха позволени и други митинги в градове из цяла Франция.

Това пристигна след решение на най-висшия административен съд на Франция, в което се показва, че пропалестинските митинги би трябвало да бъдат забранявани за всеки обособен случай, а не систематично, както беше препоръчано в по-ранна директива на френския вътрешен министър.

митингът в Париж беше призован от колектива „ Национален колектив за резистентен и обективен мир сред палестинци и израелци “, формиран от повече от 40 организации, в това число лявата партия France Unbowed, профсъюзът CGT и организацията „ France Palestine Solidarity “ ".

На мирната среща в Кайро в събота френският външен министър Катрин Колона сподели, че Израел има право на самозащита според интернационалното право и че е нужен филантропичен кулоар към Газа, който може да докара до преустановяване на огъня.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР