Хиляди хора, най-вече привърженици на конспиративни теории, готвиха организиран антиковид

...
Хиляди хора, най-вече привърженици на конспиративни теории, готвиха организиран антиковид
Коментари Харесай

Германските съдилища забраняват демонстрациите срещу COVID-мерки

Хиляди хора, най-много последователи на тайни теории, готвиха проведен антиковид митинг този уикенд. Регионалните съдилища обаче разпоредиха те да бъдат анулирани.

Срещите бяха планувани както в Дрезден, по този начин и в баварския град Кемптен, което провокира правосъдни производства и правосъдни, написа DW.

Административният съд на Бавария се съгласи с локалната власт, че е нужна възбрана за демонстрации на групи, с цел да се предотврати рискът от зараза. Движението „ Querdenker “, което се опълчва на актуалните ограничения на Германия, в началото възнамерява митинг от 8 000 души и следващ марш с 2000 души.

Основателят на самодейността Майкъл Болвег също се чака да взе участие в митинга на Кемптен.

Междувременно Висшият административен съд в Саксония, който ръководи град Дрезден, съобщи, че има оправдана заплаха за участниците и минувачите, изключително заради % на заразяване и разпространяването на повече инфекциозни разновидности.

Освен това съдът съобщи, че ограничението за броя на участниците няма да бъде дейно. Решението акцентира, че участниците няма да могат да поддържат ограничения за обществено разграничаване и сигурност.

Решението не може да се апелира и всевъзможни други планувани събития също са неразрешени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР