Хиляди фалшиви парфюми от известни марки са заловени при операция

...
Хиляди фалшиви парфюми от известни марки са заловени при операция
Коментари Харесай

Хиляди фалшиви парфюми от известни марки са задържани в Пловдив

Хиляди подправени парфюми от известни марки са хванати при интервенция на пловдивската икономическа полиция. Това излиза наяве от публично известие на Министерство на вътрешните работи.

Според него  екипи на отдел „ Икономическа полиция ” при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи са провели интервенция за секване на закононарушения по противопоставяне на интелектуалната благосъстоятелност. При процесуално-следствените дейности в транспортна база и складово помещение в две села от Община „ Родопи ” са открити към 10 000 флакона с парфюми, носещи отличителни знаци на предпазени търговски марки без позволение от правопритежателя.

В началния стадий на следствието е открито, че стоките са импортирани нерегламентирано от Турция за разпространението им в комерсиалната мрежа на страни от Западна Европа. С полицейска заповед за период до 24 часа са арестувани двама мъже – притежатели на комерсиалните сдружения, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата по документиране му и цялостното изясняване на обстоятелствата продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Предварителната пазарна оценка сочи, че с осъществената противозаконна активност са нанесени вреди за към 1 млн лв. на притежателите на  марките. Предстои да бъдат изчислени и вредите за държавния бюджет, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР