Хиляди документи за убийството на Кенеди бяха разсекретени. Американският президент

...
Хиляди документи за убийството на Кенеди бяха разсекретени. Американският президент
Коментари Харесай

Разсекретиха документи за убийството на Кенеди

Хиляди документи за убийството на Кенеди бяха разкрити. Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че американците заслужават да знаят истината за покушението. Но дали документите ще сложат завършек на спекулациите и тайните теории или ще провокират нови въпроси?

2891 документа, които до момента бяха с гриф " Строго секретно ". И в които се допуска, че е събрана цялата истина за най-голямото ликвидиране на 20-ти век.
Бил Хамптън, радиоводещ, 22.11.1963г.: Президентът Кенеди е погубен. Официално е доказано... Президентът е мъртъв.
Според формалната версия, стрелецът Осуалд е работил самичък. Половин век след атентата, обаче, доста американци, не престават да съмняват в това.

Даруин Пейн, кореспондент във в. " Далас Хералд Трибюн " през 1963г.: В началото никой не знаеше какво се случва. Проверихме всяка диря. Но репортерите, които бяха тук, никой от тях не вярваше в тайни теории.
В разкритите документи се загатват мафиоти, шпиони, кубинци... От тях излиза наяве, че ФБР е предизвестило полицията в Далас за заплаха от атентат против президента; че съгласно Комитет за Държавна сигурност (на СССР), зад убийството стоял наследникът на Кенеди - Линдън Джонсън...

Съдия Джак Тънхейм: Тези, които чакат да открият нещо сензационно за покушението, ще бъдат разочаровани.
Очакваше се да бъдат оповестени 3100 документа. Но по гледище на ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ останалите ще бъдат разкрити след 6 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР