Хилари Клинтън навършва днес 75 години. Тя е първата жена,

...
Хилари Клинтън навършва днес 75 години. Тя е първата жена,
Коментари Харесай

Хилари Клинтън на 75 г.: Бях готова да извия врата на Бил

Хилари Клинтън навършва през днешния ден 75 години. Тя е първата жена, номинирана в Съединени американски щати за кандидат-президент. Като брачна половинка на Бил Клинтън, който е президент на Съединени американски щати, тя е Първа дама от 20 януари 1993 година до 20 януари 2001 година Едно от най-тежките ѝ тествания в този интервал е сексаферата на брачна половинка ѝ с Моника Люински. Освен, че това довежда до голям политически и публичен скандал, оказва и въздействие върху брака ѝ. Мадлин Олбрайт, като фамилна другарка ѝ оказва помощ да преодолее тази рецесия.



Днес си припомняме 10 от най-известните ѝ цитати, споделени от в.  „ Ведомости “.

„ Предполагам, че можех да си остана у дома, да пека питки и да пия чай, само че взех решение да се осъществявам в тази специалност, с която се захванах още много преди моят мъж да стане политик. ", сподели Хилари Клинтън при започване на 90-те години като отговор на обвиняванията по адрес на брачна половинка ѝ Бил, че ѝ е оказвал нелегално подпомагане в нейната юридическа процедура (цитатът е по Time).

„ Ако желая да изместя някоя публикация от първа страница, просто си променям прическата “, сподели Хилари Клинтън през 1995 година, когато беше първа дама на Съединени американски щати (цитат по NYT).

„ Бях подготвена да извия врата на Бил! Наложи ми се по едно и също време да мразя мъжа си и да подкрепям президента “, по този начин Хилари Клинтън разяснява през 90-е години абсурда с изневярата на нейния брачен партньор (цитат по NYT).

„ Необходимо е... екстремистите да бъдат отделени от хората, които се причисляват към тях не по убеждения, а заради обезсърчение “, съобщи Хилари Клинтън през април 2009 година, когато беше държавен секретар на Съединени американски щати (цитат по „ Интерфакс “).

През 2016 година, участвайки в президентската конкуренция от страна на Демократическата партия, Хилари Клинтън зарадва последователите си с смешка. „ Най-странната ми линия – това е че в никакъв случай не се потя “, по този начин тя отговори на въпрос на публицист от Buzzfeed.

„ Вие, момчета, преди всичко би трябвало да разберете, че в реалност аз дори не съм човешко създание “, съобщи думите ѝ организация „ Блумбърг “.

През септември 2017 година Хилари Клинтън призна, че неприятно се е разбирала с Путин. „ Нашите връзки от дълго време се скапаха. Путин не почита дамите и презира всички, които му се опълчват, тъй че аз станах двоен проблем. След като разкритикувах неговата политика при една обстановка, той съобщи пред публицисти, че „ с дамите е по-добре да не се спори “, а по-късно ме назова слаба и се пошегува, че е „ допустимо слабостта да не е най-лошото качество на дамите “,  разкри тя мнението си (цитатът е по Washington Examiner).

„ Повече няма да се кандидатирам на избори. Но не съм завършила с работата в политиката, доколкото фактически имам вяра, че на карта е сложено бъдещето на нашата страна “, съобщи тя в изявление пред CBS News през 2017 година

„ В актуалния свят има малко проблеми, които Съединени американски щати могат да разрешат сами, само че още по-малко са проблемите, които може да бъдат решени без Съединени американски щати. Всичко, което съм направила и видяла, ме убеди, че Америка си остава „ незаменимата нация “. Освен това съм уверена, че нашето водачество не е даденост. Необходимо е то да бъде справедливо с всяко ново потомство “, сподели Клинтън (цитат по ТАСС).

„ Доналд Тръмп не е изобретил сексизма, и неговото въздействие върху нашата политика излиза надалеч отвън рамките на тези избори. Това наподобява на планета, която астрономите към момента тъкмо не са разкрили, само че знаят, че съществува, доколкото могат да видят въздействието ѝ върху орбитите и гравитацията на други планети. Сексизмът всеки ден оказва въздействие върху нашата политика и нашето общество – както скрито, по този начин и очевидно “, сподели тя по време на предизборната акция (цитат по ТАСС).

„ Имам милион хрумвания. Тази страна не може да си ги разреши “, сподели Хилари Клинтън по време на предизборната акция през 2007 година (цитат от книгата на Лиза Рогак „ Какво стана “.
Коментари0Добави КоментарНай-четени25 октомври 202225 октомври 202224 октомври 202223 октомври 202223 октомври 2022
Хиперпигментацията е изцяло натурален развой, аргументите за който могат да бъда най-различни. Т.е. няма нищо притеснително. Но е значимо да разберете кой въпреки всичко е " виновникът " за появяването им и по какъв начин да се предпазите.

Тази вълшебна творба ще води сетивата ви към неизпитвани до този миг кулинарни прекарвания

Добрата вест е, че единствено с няколко лесни стъпки можете напълно да измененията гледната си точка към болките в мускулите.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР