Хилари Клинтън използва новите си мемоари да направи паралели между

...
Хилари Клинтън използва новите си мемоари да направи паралели между
Коментари Харесай

Мемоарите на Клинтън: Тръмп е заплаха за света, действа като в "1984"

Хилари Клинтън употребява новите си записки да направи паралели сред " войната против истината " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и най-известната книга на Джордж Оруел - " 1984 ", написа " Гардиън ".

Днес на пазара излизат записките на изгубилия претендент за президент на Съединени американски щати, озаглавени " Какво се случи " (What Happened).

" Опитите да се дефинира действителността са съществена характерност на авторитаризма ", има вяра Клинтън.

" Това е, което се случи в класическия разказ " 1984 " на Джордж Оруел, когато изтезател демонстрира четири пръста и нанася електрошокове, до момента в който пандизчията му види пет пръста, както е подредено ", отбелязва Клинтън.

Целта е да слагат под въпрос логиката и разсъдъка и да се всее съмнение, написа някогашният държавен глава и добавя, че за Тръмп задачата е да господства.

Според нея милиардерът е довел " войната против истината " до напълно ново равнище.

" Ако се изправи на следващия ден и разгласи, че Земята е плоска, съветникът Келиан Конуей може да отиде във " Фокс нюз " и да го отбрани като " различен факт " и доста хора ще повярват ", счита Клинтън.

Мемоарът от 468 страници е трогателен, прям и в някои моменти занимателен, защото се опива да улови персоналната и политическа пагубна загуба на Клинтън на изборите през ноември. Тя показва доста аргументи за загубата, в това число расизма, сексизма, интервенцията на ФБР в последния миг и нейни неточности.

Според нея Тръмп е опасност за страната и света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР