HIIT тренировката се характеризира с редуване на интервали на работа

...
HIIT тренировката се характеризира с редуване на интервали на работа
Коментари Харесай

HIIT тренировките | Високоинтензивни плюсове с интервални минуси



HIIT тренировката се характеризира с периодично повтаряне на шпации на работа с оптимална активност с шпации на отмора . Най-често се среща периодично повтаряне на работа към отмора в съответствие 2:1, да вземем за пример 30-40 сек натоварване към 15-20 сек отмора.
Интервалът може да бъде и по-дълъг, само че не си представяйте освен това от минута, тъй като извършите ли го, ще изгубите „ интензивността “ на самата подготовка.
Ето някои от изгодите, които можете да очаквате, в случай че включите HIIT тренировки в. Ще ви споделя и нейните минуси, или по-скоро какво да не очаквате при този вид подготовка.

Добрата вест за мен, както и за вас е, че с HIIT можете да спечелите доста, а в случай че изгубите нещо, това ще са калории и килограми.
HIIT не инцидентно е измежду обичаните тренировки в последните години, точно, тъй като пести време или другояче казано успявате да изгорите повече калории за по-кратко време .
Как се получава това? Благодарение на високоинтензивните шпации вкарвате тялото в рискови етапи на натоварване , което мъчно може да постигнете при монотонна кардио подготовка на пътека, колело или в парка.
Това е вашата оптималната кислородна консумация или с други думи - опциите на тялото ви да „ трансформира въздуха в сила “. Да, да, ние сме машини, можем и това.
По-важното е, че това е един от главните индикатори за общата ни физическа продуктивност. Нещо повече – той дълги години е считан и продължава да бъде индикативен в редица спортове като колоезденето и.
HIIT доста намалява инсулиновата устойчивост и е един от най-хубавите способи за понижаването на кръвната захар и метаболизирането на глюкозата.
Една HIIT подготовка може да продължи 15-20 мин (не включвам загрявката преди и разтягането след тренировка), само че може да доближи и до 40-50 мин. Дори да я извършите „ с всички екстри “, няма да ви отнеме повече от час, дружно с душа и протеина след нея.

Дори подготовка, която е толкоз яка, колкото е HIIT, няма да ви направи яки! Не ме разбирайте неправилно. Вие ще се стягате, ще отслабвате, ще ставате все по-атлетични и фит. Просто, в случай че желаете ръка 50 см, мъчно ще я извършите с високоинтензивна подготовка, в случай че не е била 55 см преди да започнете.
  Тези, които нямат никаква такава, ще основат, само че в случай че към този момент упражнявате от известно време, това не е тренировката, която ще ви „ подуе “.
  Възможно е  на да ви прилошее, даже в случай че упражнявате постоянно и се справяте добре със общоприети фитнес тренировки. Ето една история от предходната година. Моя другарка ме помоли да включа в тренировката си неин другар, който е треньор и искаше да стартира да се занимава с HIIT.
Той пристигна като по часовник 15 мин преди тренировката, поговорихме, питах го дали е закусил. Каза, че прави fasting и по принцип не закусва, само че не му е проблем. Опитах се да му обясня, че не е OK и избирам да хапне/пийне нещо малко, каквото и да е, само че той беше безапелационен и държеше да прави всичко, което и останалите.
Така остана до 15-тата минута, след което го свестявах по-дълго, в сравнение с тренира. Другите участници, измежду които жена на 50+ и мъж с към 30+ кг на сметката си, устояха до края. Този вид тренировки не са за всеки; Поне не на цялостни обороти, не и от първия път! Нужна е подготовка!
  Макар и най-вече без тежест, т.е. със лично тегло, високоинтензивните тренировки крият опасности от контузии, по тази причина и постоянно, когато повеждам такива занимания обръщам особено внимание на загрявката и разтягането.
Изпълняването на комплицирани и многокомпонентни извършения като Burpee или отскоци върху Jump box на висока скорост не са измежду най-щадящите занимания за вашия опорно-двигателен уред.


В моите занимания постоянно съчетавам разнообразни по тип тренировки в хода на седмицата  или месеца. По този метод давам опция на хората „ да вкусят “ от адреналина на HIIT, само че и не ги омаломощавам с тях, тъй като имаме и типичен силови тренировки.
 Bestefficient том втори: оптимално ефикасна подготовка Bestefficient том втори: оптимално ефикасна подготовка
Платформата за тренировки от разстояние Bestefficient At Home ви дава назаем серия извършения за оптимално „ горене “ на тиня...
Важното е да намерите тренировката, която е най-хубава за вас - тази която поддържа интереса ви и ви държи ангажирани, тъй като, колкото по-дълго съумеете да се задържите в играта, толкоз по-категорични ще са резултатите ви !
 
Бъдете здрави и мощни,
тренер Стеф
 

Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР