Петнадесет спортни ентусиасти ще вземат участие във високоинтензивна тренировка посветена

...
Петнадесет спортни ентусиасти ще вземат участие във високоинтензивна тренировка посветена
Коментари Харесай

Денят на пулмоналната хипертония вдъхновява спортни ентусиасти да дишат активно за тези, които не могат

Петнадесет спортни запалянковци ще вземат присъединяване във високоинтензивна подготовка отдадена на Световния ден на белодробната хипертония. Тя ще се състои на 15 май 2021 година, от 10.00 ч. в HIIT залата на в София и ще бъде воден а от треньора Стефан Терзийски, създател на .
Световният ден за белодробна хипертония оказва помощ на хората
Белодробната хипертония е рядко заболяване, което визира близо 500 българи, 180 от които са в острата фаза на болестта и се нуждаят от белодробна трансплантация.
Болестта, известна като " болест на сините устни ", заради дефицита на О2, който предизвиква, кара доста пациенти да нямат деен обществен живот. За пациент с белодробна хипертония всяко придвижване е обвързвано с зной, а спортът и изкачването на стълби да вземем за пример са съществено предизвикателство или невъзможна активност. Пациентите с рядкото заболяване са лимитирани до своите кислородни концентратори.
За Световния ден на белодробната хипертония
Спортното събитие ще включва интервални тренировки с висока активност, които като се изключи че усилват сърдечната периодичност, покачват равнищата на някои основни човешки хормони - тестостерон, хормон на растежа и други, което от своя страна основава условия за изгаряне на мазнините и развиване на мускулна маса. По време на част от тренировката пулсът се покачва до 85-90%, а метаболизмът остава деен в продължение на часове след края на тренировката. Високоинтензивната подготовка в залата ще приключи с няколко отборни игри за сближение на колектива, обединени в една цел - да покажем съпричастност към хората с пулмонална хипертония.

Треньор на събитието

ще управлява дейностите тази година. „ Като буен обожател на всички аеробни спортове като плуване, тичане, гребане, колоездене не мога да си показва компликациите, с които хората с белодробна хипертония се сблъскват, “ споделя той. „ Но има късмет те да преодолеят трудностите и да имат естествен живот!
Ние можем да разпространим информацията за съществуването на казуса и да пробудим загрижеността у хората. Нека диагностицираните с белодробна хипертония знаят, че не са сами в борбата. Винаги можете да извършите крачка напред, ние ви поддържаме! “
ви приканва да бъдете дейни през целия месец май:
Тичайте, скачайте, плувайте, играйте тенис, спортувайте обичания си спорт. Посетете обичания си танцов клуб и танцувайте. Сложете синьо червило на устните си. Каквото и да извършите, направете си фотография и я споделете с другари, като не забравяте да сложите хаштагове: #pHmatters #worldPHDay2021 #pulmonaryhypertension
Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР