Нова година, ново аз! Даже и след 2020, това си

...
Нова година, ново аз! Даже и след 2020, това си
Коментари Харесай

За CrossFit - с включена бонус тренировка за начинаещи

Нова година, ново аз! Даже и след 2020, това си остава безконечният лайтмотив на първите дни на януари! Упражнения у дома, вървене, йога, фитнес (за момента притискане на палци да отворят фитнесите)... CrossFit, бинго! Това е тематиката, с която стартирам, тъй като неведнъж сте ме питали, а все не успявах да ви отговоря до момента!
Какво е CrossFit и за какво е друг? Миналата година CrossFit навърши 20 години и към този момент не е младеж. Той е основан от Грег Глисман и тогавашната му брачна половинка Лорънс Дженай през 2000 година. Представлява подготвителен способ, който е микс от доста и разнообразни подготвителни модели и извършения. Включва олимпийски придвижвания, плиометрия, спортна гимнастика, работа с пудувка, калистеника, силов трибой и още.
Специфичните за CrossFit извършения са доста – CrossFit  бърпи, прословутото CrossFit набиране, подскоците върху JumpBox, работа с бойни въжета или упражненията с пудовки, в случай че щете.

View this post on Instagram

Мога да продължа да изреждам още дълго, само че задачата ми е да ви срещна с един различен лист – този на изгодите от тренировките по CrossFit и не забравяйте, че доста от тях важат и при подготовка с тежести в залата, стига да е добре структурирана и водена от експерт.
Впрочем за задачата са доста значими следните неща:
В тренировката би трябвало да има планувано време за стречинг или всеки участник да е осведомен с разтягането и да не подценява нито него, нито загрявката Треньорът би трябвало да редува по този начин упражненията и натоварването, че да не нарушава съществени правила на тренировката ВАЖНО на трета степен! можете да ревизирате дали един треньор е CrossFit сертифициран. Ще се изненадате какъв брой малко са. Понеже животът е къс и в тая връзка избираме да ядем първо десерта – заповядайте БОНУС крос-фит подготовка за начинещи във видеото , а изгодите и разпоредбите – по-късно.


1.    Ще създадете и оформите добра мускулатура Изграждането на мускулатура и мускулната хипертрофия са присъщи за и бодибилдинга. Но е истина, че CrossFit тренировките водят до оформяне и моделиране на атлетично тяло, сходно като визия и функционалност на това при калистениката.
2.    Ще увеличите своята мускулна мощ Почти всяка целенасочена физическа интензивност, която изисква от вас да активирате повече от 60-70% от оптималните си силови благоприятни условия, ще докара до повишение на мускулната мощ. А в CrossFit тренировките може да срещнете и по-големи провокации.
Хубаво е да имате едно на разум, изключително, в случай че сте и ви се постанова да преодолявате пределни съпротивления:

Първо започнете да упражнявате върху техниката

и вярното осъществяване на придвижванията

и чак по-късно си подайте документите за Олимпиадата.

 
3.    CrossFit ще ви направи по-добри спортисти CrossFit е цялост от разнородни подготвителни начини и способи на подготовка. Затова няма да е изненада, в случай че в един миг успявате да вършиме много повече неща с тялото си, в сравнение с в миналото сте си мислили.
Можете да очаквате този резултат и в случай че, тренирайки в залата, употребявате най-вече свободни тежести и извършения със лична тежест или извършения като мъртва двигателна сила,, клекове,, тръстери и така нататък

Днес тренировките в зала са доста по-различни от това просто да преминете през няколко фитнес машини и да си тръгнете. Може би CrossFit е част от тази положителна смяна, само че аз го приписвам и на глобализирането на света в последните десетилетия. Мигновената обмяна на опит във всички сфери на спорта.
Кондиционните тренировки, възраждането на калистениката, известните в последно време HIIT тренировки, вниманието, което във всички спортове се обръща на тренировките за подвижност – всички те са част от този повсеместен блян към постигане освен на развито тяло, само че и всестранни благоприятни условия.
4.    CrossFit оказва помощ за изгарянето на мазнините Работата с тежести не е измежду интензивностите, които ще ви накарат да изгорите 1000 калории за един час, само че изгодата за изгарянето на мазнините в дълготраен проект е голяма.
Голяма част от силовите тренировки оказват помощ извънредно доста за редуцирането на тежестта за сметка на мазнините в дълготраен проект.
Писал съм за това, можете да погледнете тази
Има огромна разлика в разхода на калории при CrossFit и подготовка с тежести. Аеробните тренировки, спининга, HIIT тренировките имат леко преимущество, само че някои от тях отстъпват по повод оформянето на по-добра мускулатура. Ако ви е забавно по какъв начин се отразяват HIIT тренировките, тук
5.    Проверете себе си и своите благоприятни условия Когато става въпрос за фитнес и тренировки с тежести, рано или късно ще бъдеш запитан: „ Ти какъв брой вдигаш на лежанката? “... Евентуално какъв брой лицеви опори, набирания, сгъвания за бицепс... Идеята ми е, че в случай че тренираш с тежести, е съвсем неизбежно да не достигнеш до някоя от тези „ инспекции “ на опциите си от комисия в състав.
Абсолютно същото е и при CrossFit, единствено че умножено по три, тъй като огромна част от тренировките са свързани с избрани нормативи или следването на избран „ протокол “, както го назовават отдадените. Затова подгответе се да бъдете увлечени в тази атмосфера на.

6.    CrossFit е функционален спорт Многоставните извършения, с които са наситени заниманията по CrossFit, са прелестен метод да подобрите цялостната си физическа форма и тонус. Без подозрения изгодите, които сходен жанр интензивности водят след себе си за трениращия, са доста.
Тук обаче е хубаво да имате едно на разум. Много постоянно в CrossFit тренировките са съчетани с гонене на време или резултат, разбирайте по-голяма тежест или брой повторения (до отказ).
Ако надпреварите или провокациите в група не са ви приоритет, а фокусът ви е по-скоро върху подобряването на личните ви функционални благоприятни условия, евентуално по-добър вид за вас са функционалните тренировки и/или калистеника/ спортна гимнастика.
А за какво не и, с който да коментирате задачите си и опциите да включи кросфит детайли в тренировките ви, без да се постанова да рискувате с опити.
 
7.    Подобрява менталното здраве Стресът е на всички места – на работата, по новините, на улицата, у дома и всеки има потребност от нещо, което да отвлича вниманието му от него.

Тук на помощ идва спортът. Една от главните цели на

проведената физическа интензивност постоянно е била

да освободи съзнанието от ежедневните грижи и задължения.
Занимания като HIIT тренировки, фитнес, функционални тренировки, CrossFit – всички в по-голямата част от времето изискват цялостна централизация и ангажиране на вниманието ви с съответно упражнение или активност. Това е една прелестна опция за съзнанието ви да си почине най-малко за момент - дори час - от всичко останало.

8.    CrossFit е добър за събаряне на килограми Всяка физическа интензивност е крачка напред към усъвършенстване на вашия калориен баланс, който можете. Силовите занимания не вършат изключение, изключително при динамичността, с която се развива една CrossFit подготовка.
Все отново имайте поради, че в случай че килограмите са много повече, е допустимо доста да натоварите ставите си при CrossFit подготовка. Затова, а първо се консултирайте със експерт.
Ако смятате, че ви е належащо събаряне на повече от 10 кг, започнете последователно да увеличавате седмичната си двигателна интензивност! Едва когато започнете да имате по-голямо доверие на тялото си, вдигнете взор към графика с CrossFit занимания.
 
9.    Спортът може да усъвършенства съня ви Много проучвания демонстрират, че тренировките, без значение аеробни или анаеробни, имат отношение към възстановяване качеството на съня. Има цяла библиотека от по тази тематика.
Една лесна за пояснение причина е, че по време на подготовка телесната ви температура се покачва, което е сигнал за тялото ви да се разсъни (ето за какво утринните тренировки работят по този начин ободряващо). Известно време след подготовка телесната температура стартира леко да се намалява. Това се случва към час и половина до 3 часа след подготовка (в взаимозависимост от нейната интензивност) и подготвя към по-лесно заспиване.
 
10. Тренировките могат да подобрят вашата еластичност Последно, само че не на последно място - възстановяване на гъвкавостта ви в резултат на тренировките по принцип - и в частност тези по CrossFit, е много евентуална. Ако попитате персонален треньор „ Трябва ли да има разпъване в подготвителния развой? “, без подозрение – в случай че това е верният персонален треньор за вас - ще отговори: „ Да, несъмнено! “
Автор: Стефан Терзийски
 
Снимки: Actualno.com 2020 – в HIIT залата на, София, където – в интервалите на естествен достъп до залата - се организират HIIT тренировки,
 


Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР