Хидрастисът е билка, която може да се използва вътрешно и

...
Хидрастисът е билка, която може да се използва вътрешно и
Коментари Харесай

Народна медицина с хидрастис

Хидрастисът е билка, която може да се употребява вътрешно и външно. При вътрешно потребление, растението бързо отстрани инфекциите, оказва помощ за възобновяване на черния дроб. Още при първите признаци на простуда или грип направете запарка от билката.

За лекуване се употребяват корените на хидрастиса. Външно растението се употребява за лекуване на акне, екземи, херпеси, псориазис. Билката оказва помощ още при глисти и гнойни възпаления. Промивки с запарка от растението са ефикасни при очни възпаления.

Хидрастисът облекчава също мускулни неразположения, проблеми с дихателната система, подтиква бъбреците и лекува инфекции на пикочните пътища. Индианците са употребявали тази билка – лекували са разнообразни кожни заболявания.

Можете да го употребявате, като вода за уста – има мощно антисептично деяние и облекчава възпалени венци или гърло, тонзилит, пиорея и други

Билката е ефикасна и при женски проблеми, каквито са бялото течение или възпалението на яйчниците – задоволително е да си вършиме промивки с запарка от хидрастис.

 Ползи от Хидрастис

- При възпалено гърло си правете гаргара с запарка от билката – най-малко два пъти дневно. Друг вид е да пиете чай подготвен от билката.

- За филтриране на организма от токсините, направете си чай от хидрастис, салвия, розмарин, ехинацея, кисел бодил и клиновиче.

- При гъбична зараза използвайте смес от стрити на прахуляк корени на билката. Тя може да помогне и при псориазис. Разредена с вода тинктурата е подобаваща за промивка на очите или тоалетен душ. Тинктура от билката се употребява при инфекции на ухото, стига тъпанчето да не е перфорирано.

- Ако хидрастисът се съчетае с очанка, можете да облекчите сенната хрема.

Не е желателно бременни дами да пият запарка от билката. Не бива да се пие и от хора с високо кръвно налягане. Не се предлага да се одобряват огромни дози от растението, тъй като това може да провокира превъзбуждане на нервната система, както и дискомфорт в стомаха. Най-добре се консултирайте със експерт преди да започнете лекуване с хидрастис.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР