Хидрастис (Hydrastis Canadensis) е изключително ценна билка, която може да

...
Хидрастис (Hydrastis Canadensis) е изключително ценна билка, която може да
Коментари Харесай

Хидрастис лекува алкохолизъм

Хидрастис (Hydrastis Canadensis) е извънредно скъпа билка, която може да ни донесе доста здравословни изгоди. Тя е лечебно растение, което подтиква имунитета на организма, защитавайки го от болестотворни причинители. В изсушен тип тя влиза в състава на доста лекарствени средства.

Стомашно-чревният тракт на човек всекидневно се населява от бактерии, наречени Кандида, които се хранят с алкохола. И точно те са отговорни за потребността на организма от алкохол, за алкохолния апетит и в следствие за поява на заболяването алкохолизъм.

Съществуват обаче билки, които съумяват да подтиснат тази жадност за алкохол, помагайки на хората да преодолеят своята взаимозависимост.

Хидрастис е от хилядолетия известна със способността си да успокоява възпалените и инфектирани лигавици билка.

 Хидрастис

Тя през днешния ден постоянно участва в препарати за лекуване на чревно и жлъчно инфектиране. А някои китайски лечители употребяват билката при пациенти със злокачествени болести, за повишение на имунната им отбрана.

Благодарение на скъпите си лечебни качества хидрастис се ползва сполучливо при лекуване на грип и простудни болести, при синузит, както инфекции в региона на пикочо-половата система. Безценен асистент е и при лекуване на инфекции на очите, конюнктивит и други.

Хидрастис лекува още леки пострадвания, като порязвания и ожулвания. Много е ефикасна за приложение при херпеси, инфекциозни диарии, както и при язви.

Изследвания показват още, че хидрастис се употребява сполучливо и за лекуване на нараснали стойности на неприятния LDL холестерол, за намаление на артериалното налягане и възстановяване на нервния тонус.

Оказва се обаче, че билката е извънредно добър асистент при лекуване на зависимостите към спиртните питиета. Той е ефикасен в битката с алкохолния апетит, като съумява да унищожи бактериите Кандида, отговорни за непрекъснатата потребност от алкохол.

Антивирусните и противогъбичните свойства на хидрастис придават и горчивината на билката. Ефектът се дължи на химическото вещество берберин, което се бори точно с бактериите, каквато е Кандида.

Препоръчителната доза е 500 мг на ден през цялото време на лекуването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР