Хибискус е изключително полезно растение. Може да се използва в

...
Хибискус е изключително полезно растение. Може да се използва в
Коментари Харесай

Лечебният хибискус: Три начина на употреба

Хибискус е извънредно потребно растение. Може да се употребява в доста разновидности - чай, парна баня, салата. По този метод могат да бъдат реализирани две неща- лекуване и страховит усет. Вземете това лечебно растение и сгответе храна със страховит усет, като в същото време се предпазите от редица болести.

Как да си приготвим компреси с хибискус?

50 г хибискус се поставят в 2 чаши вода и се варят в продължение на 10 минути. Сместа се отстранява се от котлона и се оставя за 10 минути на хладно, след което към нея се прибавя 1 с.л. ечемиково брашно и се разбърква, до момента в който стане на каша. Сместа се разстила върху забрадка и се вършат компреси.

Как да си приготвим чай от хибискус?

1 супена лъжица хибискус се прибавя в 2 чаши студена вода и се сварява за 10 минути. След изстудяване може да се употребява по две чаши дневно.

 Хибискус

Растението хибискус се ползва под формата на каша при напукване на кожата. Към корените или листа на растението се прибавя половин чаша вода, намачкват се, до момента в който стане на каша. Нагрява се за 2 минути и се ползват към пукнатините на кожата.

Как да си създадем бани с хибискус?

100 г хибискус се прибавят към вода и престояват по този начин 10 часа. След това се сваряват за 1 час. Оставя се да се охлади задоволително, с цел да се направи на водна баня.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР