Хеликоптерът е абсолютно изправен. Той се намира в процедура по

...
Хеликоптерът е абсолютно изправен. Той се намира в процедура по
Коментари Харесай

Гвоздейков: Процесът на сертификация на медицинските хеликоптери ще бъде извършен до края на март

Хеликоптерът е безусловно изправен. Той се намира в процедура по издаване на летателна валидност, която също е част по процеса по узаконяване. Това сподели в утринния блок „ Тази заран " министърът на превоза Георги Гвоздейков по отношение на следствието на bTV, което откри, че първата въздушна кола за спешна помощ на България няма сложена черна кутия. Проверка на специалисти от сдружението „ България Хели Мед Сървиз " установи още 7 забележки, като липса на уплътнения на вратите да вземем за пример.

Гвоздейков донесе в студиото на bTV черната кутия на хеликоптера.

Лично подредих на инженерния екип да я смъкна, с цел да я покажа. Това устройство е от протокола и е инсталирано на хеликоптера. Не е конфигуриран софтуерът, който би трябвало да работи синхорнизирано с автопилотът, изясни министърът.

По думите му процесът на сертификация ще бъде осъществен до края на март.

Той сподели документ от италианската компания производител, че все още на машината екипажът може да се образова.

Георги Гвоздейков изясни също, че изброените в следствието на bTV нередности са установени от български екип на 27 и 28 февруари, няколко дни преди хеликоптерът да отпътува за България. По думите му те са отстранени от производителя преди полета до България.

Как се представяте италианският контролен орган да издаде позволение за полет на хеликоптер, който не е в летателна валидност, или не е в годно положение да прелита. Това е цялостен парадокс, разяснява транспортният министър. Той дефинира забележките към техническото положение на машината като „ извънредно незначителни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР