Хеликоптер с военнослужещи от 24-а авиобаза Крумово от състава на

...
Хеликоптер с военнослужещи от 24-а авиобаза Крумово от състава на
Коментари Харесай

Пожар гори на границата на Старозагорска и Хасковска област

Хеликоптер с военнослужещи от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч. през днешния ден гасенето на втори пожар в Старозагорска област - в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът на вертолета ще оказва помощ на огнеборците за потушаването на огъня посредством обливане на засегнатия регион с вода от въздуха, чрез системата за пожарогасене " bambi bucket ", оповестиха от Министерството на защитата.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово . Под управлението на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи не престават битката с огъня и оказват помощ на огнеборците.

В област Хасково 20 военни и 5 машини от 31-ви механизиран батальон, също от състава на 2-ра механизирана бригада, работят на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран , като военнослужещите правят обход по периметъра и вършат просеки, с цел да не се допусне разпространяването на огъня.
 Отменят бедственото състояние в Харманли, Любимец, Свиленград Обновена
Отменят бедственото състояние в Харманли, Любимец, Свиленград

Загасен е пожарът край Пътниково, Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица

По информация на Българска национална телевизия новият пожар е на границата на областите Хасково и Стара Загора, в региона на селата Полски градец, Светлина и Мъдрец. Със заповед на регионалния шеф на Стара Загора Иван Чолаков отчасти бедствено състояние е оповестено за общините Гълъбово и Раднево .

По думите на Чолаков обстановката е много напрегната, като са наранени широколистни гори. " Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от ПБЗН-Стара Загора са на терен ", показва той. Иван Чолаков осведоми също, че все още няма заплаха за обитаемоте места в региона на пожара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР